5 razloga zašto je kokosovo ulje prava magija za kosu

5 razloga zašto je kokosovo ulje prava magija za kosu

Kokosovo ulje veoma je zdrava i vrijedna namirnica brojnih terapeutskih odlika i primjena u kulinarstvu

Općenito blagotvorno utječe na organizam, a naveliko se koristi i za njegu kože, kose i noktiju. Ovo ulje izvrsno djeluje na kosu kada ga koristimo u prehrani jer poboljšava apsorpciju vitamina topivih u masti (A, D, E i K) te nekih vitamina B kompleksa

Kokosovo ulje izvrsno je za primjenu na samoj kosi i vlasištu, a za razliku od većine drugih ulja, ono se dobro upija u vlasište (korijen vlasi) i u samu vlas. Stoga djeluje brzo i učinkovito.

 

Zašto baš kokosovo ulje za njegu kose?

 

Kokosovo ulje za kosu pruža mnoge blagodati, ponajviše zbog obilja korisnih masnih kiselina

To se može primijetiti i veoma brzo nakon primjene – već na sam dodir pod prstima primijetiti ćemo razliku, a nakon redovitoga korištenja kosa će biti navlažena, nahranjena, podatnija i sjajnija

Također zdrava, glatka i sjajna kosa mnogo se lakše češlja i oblikuje. Kod nabave ulja za njegu kose upamtimo da najbolje djeluje samo posve čisto, 100%-tno hladno tiješteno djevičansko kokosovo ulje iz ekološkoga uzgoja.

Kokosovo ulje BIO 100% čisto u Encian web shopu

Navodimo 5 najvažnijih koristi kokosovoga ulja za zdravlje i njegu kose!

 

1. Kokosovo ulje poboljšava zdravlje vlasišta

 

Da bi kosa bila lijepa i zdrava, zdravo mora biti i vlasište. Upravo je kokosovo ulje izvrsno za njegu, ali i za ublažavanje te liječenje brojnih stanja na vlasištu. Poznato je po svojim antibakterijskim i protugljivičnim svojstvima. Tako pozitivno djeluje kod raznih infekcija na vlasištu, a osobito peruti. Ublažava tegobe kao što su svrbež, ekcemi, osipi i psorijaza.

Primjenom ulja eventualne ogrebotine, ranice i krastice na vlasištu brzo prolaze. Također, muškarci koji briju kosu i bradu kokosovo ulje mogu koristiti za njegu nakon brijanja, a isto se odnosi i na depilaciju kod žena.

 

2. Kokosovo ulje potiče rast kose

 

Iako se kod jakoga ispadanja kose uvijek moramo savjetovati s liječnikom, kokosovo ulje će kod manjih problema itekako pomoći. Ono hrani korijen kose i sprečava ispadanje vlasi. Redovitim korištenjem ubrzava se rast kose koja postaje gušća i zdravija.

Kokosovo je ulje izvrsno za njegu obrva i trepavica te potiče njihov rast.

 

 3. Kokosovo ulje hrani i njeguje kosu

 

Kokosovo ulje olakšava raščešljavanje kose

Kokosovo ulje je nezamjenjivo u njezi kose! 

Svojim snažnim antioksidativnim djelovanjem uvelike štiti vlasište, korijen kose i vlasi. Njega kokosovim uljem olakšava raščešljavanje kose, što je osobito važno kod duge i kovrčave kose. Također, kovrčava kosa bit će sjajnija i ljepša, a ovim uljem možemo lijepo naglasiti kovrče.

Kokosovo ulje u većem pakiranju u Encian web shopu

Tko boji kosu prirodnim bojama, kokosovim uljem može pojačati djelovanje, jer kako je već spomenuto, ovo ulje dobro prodire u vlas. 

U suho bilje za bojenje pomiješano s toplom vodom dodamo otopljeno kokosovo ulje.

 

4. Kokosovo ulje obnavlja oštećenu kosu

 

Kokosovo ulje hrani suhu i ispucanu kosu

Osim sveprisutnih UV zraka koje oštećuju i isušuju kosu, kosa se oštećuje i zbog zagađenja zraka, neadekvatne prehrane, čestoga pranja i četkanja, bojenja i raznih ostalih kemijskih tretmana. Kokosovo će ulje izvrsno nahraniti suhu i ispucanu kosu te joj podariti novi sjaj. 

Kosa će naočigled živnuti i postati vlažnija, nahranjena i sjajna.
 

5. Kokosovo ulje štiti kosu od novih oštećenja

 

Kokosovo ulje vlas obavija zaštitnim slojem, a pri tome kosa nije teška i masna. Tako je štiti od daljnjih, gore navedenih potencijalnih oštećenja i smanjuje joj statički elektricitet.

 

Kako koristiti kokosovo ulje kod njege kose?

 

Kokosovo ulje je na temperaturama od 23 do 250C kruto, a tada se razmekšava i postaje tekuće. Takvo se lakše nanosi kosu, pa ga stoga ne treba držati u hladnjaku.

Ako se nije otopilo, željenu količinu ulja stavimo u posudicu koju stavimo u drugu posudicu s vrućom vodom ili na štednjaku načinimo parnu kupelj (zimi posudicu možemo staviti na radijator). Ulje će brzo postati tekuće i spremno za primjenu.

Preporučuje se redovita primjena, 2 do 3 puta tjedno – osobito kod suhe i oštećene kose te tegoba s vlasištem. Poželjno je da kokosovo ulje na kosi držimo najmanje 1 do 2 sata, ili još bolje preko noći. Ponekad, za sjaj i zaštitu kose ulje prema potrebi nanosimo samo na vrhove ili pramenove.

Kokosovo ulje je izvrsno kao intenzivna hranjiva maska. Imamo li vremena, možemo je nanijeti tijekom dana ili navečer, da je držimo preko noći – sve do jutra. Zamotamo je u ručnik.

Kokosovo ulje možemo koristiti i prije pranja kose. Preporučuje se temeljito ga umasirati u vlasište i kosu te ostaviti da djeluje 15 do 30 minuta. Potom kosu smočimo i na uobičajeni način operemo šamponom.

Kod jako masne se kose nanošenje na vlasište ne preporučuje (može samo povremeno). Ako imamo masnu kosu, kokosovo je ulje najsigurnije nanesti od sredine kose do vrhova.

Povezani proizvodi

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira