Zobeni lješnjak keksi sa chia, lanenim i konopljinim sjemenkama
SASTOJCI:
1/2 šalice namaza od lješnjaka
1/2 šalice Encian Bio kokosovog ulja bez mirisa
1 1/2 šalice Encian Muscovado smeđeg šećera
2 žličice ekstrakta od vanilije
1 žlica Superfoods Bio kokosovog sirupa
3 žlice Alpro soya čokoladnog mlijeka
1 žličica Encian jabučnog octa
1 šalica Superfoods Bio rižinog brašna
1/2 šalice glatkog brašna
1 šalica Wurzener zobenih pahuljica
1 žličica praška za pecivo
1 žličica Encian sode bikarbone
1/2 žličice Encian Himalajske soli
1 žlica Superfoods Bio chia sjemenki
1 žlica Superfoods Bio sjemenki konoplje
1 žlica lanenih sjemenki
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 180 C.
U zdjeli pomiješajte zajedno namaz od lješnjaka, kokosovo ulje, šećer i vaniliju.
U drugoj zdjeli pomiješajte lanene sjemenke, kokosov sirup i soyino mlijeko, te dodajte jabučni ocat.
Ulijte u smjesu s lješnjakom, dobro promiješajte sve.
U trećoj zdjeli pomiješajte zajedno sve suhe sastojke, te dodajte u to mokru smjesu od lješnjaka.
Dobro sve izmiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu, lagano ljepljivu.
Rukama oblikujte kuglice promjera cca 3 cm, te lagano dlanovima svaku spljoštite.
Stavite na pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
Pecite 10-12 min.
Izvadite iz pećnice i ostavite kekse da se ohlade.