Zelena curry juha

Zelena curry juha

SASTOJCI: (za dvije porcije)

 

1/2 glavice luka srebrenca

1 kom žute mrkve

1/2 manjeg korijena peršina

1/2 manjeg korijena pasternjaka

svježe naribani đumbir (cc vrh palca) ili Superfoods Bio Đumbir u prahu

režanj češnjaka

500-600 ml vode

¼ glavice osrednje velikog karfiola

1-2 žlice soka limete (ili limuna)

mljeveni crni papar

sol

listići peršina i celera

mješavina začina za curry

za ukrašavanje: sjemenke crnog kima

 

PRIPREMA:

 

Predgovor: Misao vodilja je da juha ne bi smjela biti toliko intenzivna kao što curry obično jest pa, kako bismo dobili što intenzivniju zelenu boju, ne želimo dodavati ništa od “crvenkastog” tona.

 

Zato na maslinovom ulju sasvim lagano prodinstamo pola glavice luka srebrenca, dodamo na listiće naribanu žutu mrkvu, pola manjeg korijena peršina i pastrnjaka.

 

Dinstamo još par minuta pa dodamo malo svježe naribanog đumbira i jedan režanj zgnječenog češnjaka.

 

Promiješamo.

 

Dodamo četvrt glavice osrednje velikog, na cvjetiće narezanog karfiola, uključujući i zelene listove i 1-2 žlice soka limete (ili limuna), te podlijemo s 500-600 ml vode..

 

Kada je karfiol kuhan, prema želji dodamo još đumbira, češnjaka, soka limete, mljevenog crnog papra, listića peršina i celera te mješavine začina za curry i soli.

 

Sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom ili u blenderu.

 

Prije posluživanja ukrasimo sjemenkama crnog kima.

 

Serviramo uz grisine Encian, „Bite and Go!“ kopriva-đumbir

 

I uživamoooooooo!

Povezani proizvodi

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

  • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
  • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
  • Slika za inovativnostInovativnost
  • Etično poslovanje
     
  • Briga o planetu
    godišnje proizvedemo
    30.000kW
    iz vlastite solarne elektrane
  • Inovativnost
    godišnje recikliramo
    7.500kg
    papira