Zašto su djecje kašice sve popularnije i medu odraslima?

Zašto su djecje kašice sve popularnije i medu odraslima?

Sjetite se samo koliko vam se puta dogodilo da ste ujutro u nedostatku vremena izletjeli iz kuće bez doručka. Koliko je puta dan bio toliko pretrpan obavezama i niste stigli skoknuti do obližnjeg dućana kupiti svoju užinu. Vjerojatno ste bezbroj puta u torbi pronašli bananu zaboravljenu od prošlog tjedna. Ili vam se desilo da kod kuće nije bilo svježeg voća koje bi ponijeli sa sobom na putovanje.

Jeste li se tada zapitali koja bi hrana mogla biti ekspres gotovi, zdravi doručak, što bi to mogli uvijek imati u uredu kad „zagusti“, koja se namirnica u vašoj torbi neće pokvariti ili što vam može biti zamjena za voće?

Vjerojatno u tim trenucima niste pomislili da postoji zdravo, praktično, osvježavajuće rješenje u obliku kašica za male bebe i djecu.

Ukusne i zdrave, dječje voćne kašice prave su male riznice vitamina i minerala, bez dodanih šećera,  masnoća, konzervansa, umjetnih zaslađivača, aroma i boja. Pripremljene su od strogo kontroliranih, nutritivno bogatih sirovina (jeste li znali da kašice prolaze više od 250 različitih kontrola. Zbog obilja visokovrijednih sastojaka vrlo su hranjive i idealna su zamjena za voće, te ih možete koristiti kao desert ili međuobrok. Lako su probavljive i bogate vlaknima, te ćete njihovim korištenjem potaknuti probavu. Sadrže samo ugljikohidrate iz voća, koji se brzo razlažu do glukoze i daju vašem organizmu potrebnu energiju. Zbog njihovog pakiranja u obliku malih tubica s čepom možete ih piti gutljaj po gutljaj, a nepopijeni sadržaj ponovno zatvoriti i spremiti za kasnije.

Bebivita vam nudi mnoštvo okusa i svatko od vas „velikih“ zasigurno će pronaći svog favorita. 

Uvijek spremna u školskoj torbi, Vašem školarcu može biti zdrava i osvježavajuća užina, bez straha od prolijevanja ili kvarenja.

Studenti svoj dan mogu započeti unosom vitamina i minerala iz Bebivita kašica, a ujedno će time povećati dnevni unos voća u svojoj prehrani.

Kada ste na dijeti i pazite na kalorijski unos, korištenjem Bebivita kašica izbjeći ćete zamke pripreme kašastih obroka (smoothie-a) kod kuće, koji vrlo često, nenamjerno mogu postati prave energetske bombe.

Svi zaposleni ljudi s  dječjim kašicama ne gube vrijeme u kuhinji, a vrlo su praktične za ponijeti na posao ili auto.

Vole ih i odrasli koji inače ne vole voće, ali i stariji kada imaju problema sa žvakanjem.

Dobar su izbor i za sportaše, ne samo zbog praktičnog pakiranja već i kao brza nadoknada ugljikohidrata  tijekom fizičkih aktivnosti ili putovanja.

Čak i ako ih koristite svakodnevno, neće vam dosaditi.

Ako u njih umiješate najdraži proteinski prah, mljevene bademe, matičnu mliječ ili raznovrsne sjemenke, Bebivita voćne kašice začas mogu postati cjeloviti obrok, kojeg dodatno možete učiniti zanimljivijim dodatkom različitih začina (poput đumbira, kurkume, mente, cimeta, klinčića i sl.).

Tijekom ljetnih vrućina u njih možete dodati vodu ili led, te na taj način prirediti osvježavajući napitak.

Dr.sci. Mihela Dujmović, stručni suradnik za dječju hranu

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira