Zašto jesti zobenu kašu i kako je pripremiti?

Zašto jesti zobenu kašu i kako je pripremiti?

Bavimo li se sportom ili samo želimo postići i održati fit formu uvijek nam je važan doručak kao i pravilna prehrana, a u tome nam uvelike doprinosi zob. Ta vrijedna žitarica čuva u sebi mnoga blaga.

Zobena kaša izvor je vlakana i proteina. Odličan je izbor za doručak ili međuobrok, sadrži betaglukan, antioksidanse selen i mangan čuvare od slobodnih radikala, te vitamin B1 i fosfor koji sudjeluju u iskorištavanju hranjivih tvari i dobivanju energije i mineral magnezij.

Zobena kaša ima povoljan utjecaj na zdravlje srca i uravnotežuje šećer u krvi. Ona je također izvor cjelovitih žitarica koje zahvaljujući vlaknima smanjuju upalne bolesti i pomažu pri održavanju željene tjelesne težine. Zobena kaša ima najviše proteina među žitaricama.

U današnjem užurbanom svijetu dobro je uz sebe imati Superfoods proteinsku zobenu kašu s okusom vanilije, čokolade ili borovnice koja je gotova za konzumaciju u 3 minute stoga priprema zobena kaše više ne treba predstavljati problem.

Tako pripremljena zobena kaša kompletan je obrok najbolji za jutro ili međuobrok. Vježbate li odmah ujutro, nakon treninga dobro će vam doći jer ćete odmah nadoknaditi izgubljene ugljikohidrate, potrošene bjelančevine, ali i masti potrebne za pravilan rad mozga.

Također taj obrok može dobro poslužiti i nakon poslijepodnevnog treninga za nadoknadu izgubljenog. Nadopunu proteina možemo dobiti započevši sa zdjelicom zobene kaše u koju možemo dodati lanene sjemenke ili bilo koje druge te orašasto voće koje imamo dostupno.

Zobena kaša sa chia sjemenkama odličan je izvor uz sve navedeno prehrambenim vlaknima, proteinima, omega 3 masnim kiselinama, mineralima kalcijem, bakrom fosforom, kalijem i cinkom.

Povezani proizvodi

%
Zobena kaša brusnica i chia 50g
0,58 0,89 
NC zadnjih 30 dana:0,45 
%
Zobena kaša s kokosom i chia sjemenkama 50g
0,58 0,89 
NC zadnjih 30 dana:0,45 
List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira