Vjecno pitanje, kako smršaviti?

Vjecno pitanje, kako smršaviti?

Nema tu velike priče, unos mora bit manji od potrošnje i sve će ići lako. Samo nije to tako jednostavno kako se čini, treba ipak sve posložiti. Imamo sreće što sada dolazi vrijeme kasnog proljeća, ljeta i jeseni kada su tržnice prepune sezonskog povrća kojeg trebamo konzumirati u izobilju, također i voća koje će nam zamijeniti konfekcijske slatkiše i ako malo upremo osloboditi nas ovisnosti o šećeru, koja je često prisutna kod mnogih.

Na jelovniku treba imati ugljikohidrata iz žitarica i proizvoda od istih, bjelančevina iz mesa, mliječnih proizvoda, ribe i jaja, te masti iz hladno prešanih ulja poput maslinovog, kokosovog, bućinog, lanenog ili jednostavno sjemenki i orašastog voća.

Kako bi došlo do pomaka na vagi potrebna je i redovna tjelesna aktivnost, ona ovisno o dobi i preferencama može biti od trčanja, aerobika, plesa, pilatesa, različitih sportova kod muškaraca, teretane za oboje ili samo brzo hodanje za one koji nisu skloni nekoj većoj aktivnosti.

Važno je da bude svakodnevno i to 60 minuta. Kada se kreće u program nije potrebno previše različitih obroka, važno je uključiti sve hranjive tvari kroz jednostavne i obroke koje možete brzo pripremiti .

Doručak:

Jogurt, chia sjemenke (staviti preko večeri u hladnjak), te dodati  žlicu bobičastog voće prije jela, posipati cimetom ili začinom po želji.

Međuobrok:

Sezonska voćka (šalica jagoda, dvije šake trešanja, marelica, breskva, pola banane, šaka badema i sl.)

Ručak:

Brancin zamotan u masni papir pečen u pećnici, mahune, zelena salata, začin maslinovo ulje, češnjak, sol i biber.

Međuobrok:

Dvije žlice svježeg sira sa 2 čajne žličice lanenog ulja.

Večera:

Zelena salata, jaja, pečena piletina, sve nasjeckati te začiniti: maslinovim uljem, jabučnim octom, soli i paprom.

Pri tome će vam naravno pomoći i dodaci prehrani poput Encianovih:  Silhouette, Cactus dijeta, Jabučni ocat forte koji će doprinijeti procesu mršavljenja.

 

 

Povezani proizvodi

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira