Ususret proljecu bez alergija uz ulje crnog kima

Ususret proljecu bez alergija uz ulje crnog kima

Crni kim koristi se već 2000 godina. Pronađen je u Tutankamonovoj grobnici, Kleopatra ga je uzimala za lijepu kožu i kosu, a Hipokrat ga preporučuje kod probavnih tegoba.Kroz povijest crni kim se koristio protiv glavobolje, za održavanje zdravlja zubi, protiv konjuktivitisa i parazita.

Danas se crni kim koristi za pomoć probavnom sustavu, ali i za različite poteškoće kod dišnog sustava poput astme, alergija, prehlada, bronhitisa, gripe i sl. Generalno crni kim utječe pozitivno na imunitet i jedinstven je u ojačavanju imuniteta.

To je ulje prirodno bogatstvo zbog svojeg kemijskog sastava uz palmitinsku i stearinsku kiselinu ulje sadrži oleinsku, linolnu, arahidonsku, vitamine B kompleksa kalcij, željezo i fosfor,  te antioksidanse bakar i cink. Sve navedene tvari povoljno djeluju na imunitet, a ojačava imunitet i zbog svojih antihistaminskih svojstava.

Brojna istraživanja pokazuju kako ulje crnog kima ima protualergijski učinak te ovisno o uzrocima astme ponekad je učinkovitiji od uobičajenih tretmana. Na isti način djeluje umirujuće kod mnogih ljudi. Osobama sa alergijskim rinitisom preporuča se ulje crnog kima obogaćenog vitaminom E, beta karotenom i biotinom za oralnu upotrebu na dnevnoj bazi što će smanjiti alergijske reakcije.

Ulje crnog  kima je neodoljiv dodatak prehrani koji se koristi na tisuće načina zbog njegove dobrobiti na zdravlje prirodnim putem. Zahvaljujući svom kemijskom sastavu ulje crnog kima ima pregršt povoljnog utjecaja na organizam poput glavobolja, problema sa menstruacijskim ciklusom, različitih alergija, ekcemima na koži, reumom i sl.

Svakako, svatko tko ima zdrastvenih problema, trudnice i dojilje neka se dodatno raspitaju o upotrebi.

Vrlo je važno podrijetlo i skladištenje ulja crnog kima. Kao i svako ulje lako oksidira i užegne stoga je važno da na deklaraciji piše dobiveno hladnim prešanjem, a nakon otvaranja najbolje ga je držati u hladnjaku kako ne bi izgubio svojstva koja očekujemo.

Stoga bezbrižno krenite sa žličicom Encian ulja crnog kima i ojačajte svoj proljetni imunitet.


 

 

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira