Superfoods za super vježbace

Superfoods za super vježbace

Za vrijeme studija na Kineziološkom fakultetu često su me prijatelji i poznanici, uglavnom sportski rekreativci, znali pitati o zdravoj prehrani. Danas kada radim u fitness and wellness centru susrećem se s istim pitanjima. Što, kada i koliko jesti samo su neka od pitanja na koja svakodnevno odgovaram.

Moj već dobro naučeni odgovor, na takva i slična pitanja, uglavnom je puno jednostavniji nego oni to očekuju. Nema tu neke posebne tajne. Uravnotežena prehrana koja započinje sa zdravim doručkom te više manjih obroka dnevno, ključ su njihove znatiželje.

Za sportske rekreativce kojima je cilj održavati ili postići željenu težinu, uz vježbanje nekoliko puta tjedno, nije potreban neki poseban režim prehrane u obliku razno raznih dijeta.  Sigurno mislite, da je tako vjerojatno ih ne bi zanimalo. No, moj odgovor je  kako je potrebno samo malo mašte i dobre volje.

Kao najjednostavnije i najbrže rješenje uvijek preporučam zobenu kašu, koja je u kombinaciji s nekim suhim ili svježim voćem ukusan i brz obrok. Zobena kaša idealan je izbor složenih ugljikohidrata. Topiva vlakna beta glukana koja su prisutna u zobenoj kaši smanjuju oksidacijski stres koji se javlja u stanicama nakon intenzivnih treninga te je čine idealnim obrokom prije neke tjelesne aktivnosti. Kako se povećava razina fizičke aktivnosti tako se preporučuje povećavati i unos ugljikohidrata prije treninga. Kalcij, željezo, magnezij, cink te vitamini A, D, E samo su neki od vitamina i minerala kojima je bogata ova namirnica zbog čega ju je svakako preporučljivo uvrstiti u svakodnevnu prehranu.

Ukoliko rano ujutro odlazite iz kuće te nemate vremena, a ni volje za pripremu doručka, nove Superfoods instant zobene kaše od Enciana sigurno će Vam se svidjeti. S obzirom na njezin sastav zobena kaša je baš ono što kažu iz Enciana, superhrana. Umjesto da kupujete nekoliko namirnica, Encian Vam je omogućio zdravi obrok za manje od 3 minute. U kombinaciji s organiskim chia sjemenkama i raznolikim voćem ili čokoladom, instant zobena kaša osigurat će Vam dodatnu energiju - ujutro u obliku doručka ili tijekom dana kao  brzi međuobrok prije treninga.

Sada više nemate opravdanja da ne nabavite svoju omiljenu Superfoods kombinaciju i krenete vježbati! :)

Povezani proizvodi

%
Zobeni kruh BIO, 250 g
2,09 2,79 
NC zadnjih 30 dana:2,09 
%
Zobena kaša brusnica i chia 50g
0,67 0,89 
NC zadnjih 30 dana:0,45 
%
Zobena kaša čokolada i chia 50g
0,67 0,89 
NC zadnjih 30 dana:0,45 
%
Zobena kaša jabuka, cimet i chia 50g
0,67 0,89 
NC zadnjih 30 dana:0,45 
%
Zobena kaša malina i chia 50g
0,67 0,89 
NC zadnjih 30 dana:0,45 
List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira