Što je libido i što uciniti kod niskog libida muškarca?

Što je libido i što uciniti kod niskog libida muškarca?

Nizak libido kod muškaraca pojavljuje se kod oko 15% muškaraca. Iako od njega pate u puno manjem broju nego žene, on ih može mnogo više zabrinjavati.

Kada muškarci izgube zanimanje za seks, to ih plaši jer je njihova muževnost jako povezana s njihovom seksualnošću. 

Što je libido?

LIBIDO je energija seksualnog nagona odnosno esencijalna komponenta životnog instinkta. U osnovnim crtama, libido je visok ako postoji želja za seksom, a ako radije sjedite na sofi, jedete kekse i gledate sapunice, onda je vaš libido vjerojatno nizak.

Gubitak libida čest je problem koji pogađa mnoge muškarce i žene u nekom trenutku života. Ne postoji nešto poput "normalnog" libida. Ali ako smatrate da vas nedostatak želje za seksom uznemirava ili to utječe na vašu vezu, dobra je ideja potražiti pomoć.

Fizički simptom niskog libida je nemogućnost dobivanja ili održavanja erekcija, poznato i kao erektilna disfunkcija.

Što učiniti kod niskog libida?

Seksualna terapija može pomoći. Razgovarajte s partnerom o svom problemu i ako je moguće, posjetite zajednički terapeuta. Nemojte se sramiti.

Ako je vaš problem povezan s nedostatkom hormona poput testosterona ili estrogena, hormonska nadomjesna terapija može vam pomoći. Liječenje drugih stanja, poput dijabetesa ili depresije, također bi mogla ublažiti simptome seksualne disfunkcije.

Određeni dodaci prehrani također vam mogu pomoći kod problema niskog libida.

 

Encianov proizvod Libido osmišljen je od strane stručnjaka, s ciljem da pomogne muškarcima na prirodan način, bez sintetskih sastojaka.

Četiri glavna sastojka Encian libida su:


MACA
Maca je korjenasta biljka podrijetlom iz Perua koja se koristi već 2000 godina. Maca je adaptogena biljka što znači da omogućuje bolju prilagodbu organizma u teškim situacijama.

Prema legendi, Inke su davale svojim ratnicima prah korijena mace kako bi povećali njihovu snagu i izdržljivost. Danas je poznato da maca doprinosi normalnoj spolnoj funkciji, normalnoj funkciji muškog reproduktivnog sustava i libidu.


CINK
Cink je metalni element u tragovima koji se prirodno javlja u zemlji. Određeno povrće, meso i plodovi mora sadrže više cinka od ostalih namirnica.

Unatoč njegovoj važnosti, mnoge odrasle osobe nemaju dovoljno cinka, pa kada razina cinka padne ispod određenoga praga,počinju problemi. Imunološka funkcija, proizvodnja DNK i proteina te dioba stanica povezani su s razinom cinka u tijelu.

Cink doprinosi održavanju normalne razine testosterona u krvi,
normalnoj plodnosti i reprodukciji.

U Encianovom Libidu se nalazi cink u obliku glukonata, izuzetno visoke bioraspoloživosti, odnosno odlične apsorbcije u organizmu.


L-ARGININ
Uvjetno esencijalna aminokiselina koja se koristi za stvaranje dušikovog oksida, molekule koja širi krvne žile.

U uobičajenim uvjetima naše tijelo je može samo može proizvesti, ali u stresnim uvjetima moramo je unositi hranom ili u obliku dodataka prehrani.


AFRIČKA ŠLJIVA
Pygeum africanum je drvo čija kora pomaže održavanju normalne funkcije prostate i normalnu
mokraćnu funkciju kod muškaraca.

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira