Prhke košarice od kokosa sa malinama
SASTOJCI:
100 gr Superfoods Bio rižino brašno
50 gr Superfoods Bio kokosovo brašno
prstohvat Encian Himalajske soli
1 jaje
50 gr Encian Bio hladno prešano kokosovo ulje
nekoliko žlica hladne vode
Za nadjev
150 gr smrznutih malina
2 žlice rižinog brašna
korica pola limuna
srž polovice mahune vanilije
za dekoraciju kokosov čips
PRIPREMA:
Promješajte kokosovo i rižino brašno, dodajte sol, razmućeno jaje i kokosovo ulje sobne temperature. Dodajte par žlica hladne vode i spojite u smjesu.
Tijesto razvaljajte između dva komada prijanjajuće folije, pa njime obložite kalup, ja sam koristila pojedinačne kalupe.
Za nadjev promješajte maline s koricom limuna i vanilijom pa dodajte rižino brašno.
Nadjev podjelite po košaricama tako da bude za sve, od ostataka tijesta izrežite oblike modlicama pa djelomično prekrijte nadjev.
Peći na 180 stupnjeva 20tak minuta do kse rubovi ne nzazlate, još toplo premazati sirupom od kokosa i ukrasiti čipsom od kokosa.