Ljeto s neven kremom za zdravu i njegovanu kožu

Ljeto s neven kremom za zdravu i njegovanu kožu

Ljeto nam donosi mnogo uzbuđenja, veselja i aktivnosti na otvorenome, ali pri tome itekako moramo misliti na svoju kožu – najveći organ tijela koji nas štiti od raznih vanjskih utjecaja. U ovo doba godine koža je više nego ikada izložena mnogobrojnim izazovima. Podložniji smo posjekotinama, ogrebotinama, ubodima insekata, alergijama, osipima… Mogu se pogoršati i mnoge kronične tegobe s kožom. Jake sunčeve zrake (UV zračenje) intenzivno djeluju na našu kožu koja se ubrzano isušuje, a podložna je i opekotinama. Isušivanje kože dodatno je pojačano utjecajem morske soli (kupanjem u moru) i klora u bazenima. Stoga kako bismo izbjegli, ali i ublažili razne neugodnosti na koži trebamo se pobrinuti da je redovito i pravilno njegujemo.

U tome nam uvelike može pomoći višenamjenska neven krema čiji je glavni sastojak jednostavna, otporna, jednogodišnja ljekovita i ukrasna vrtna biljka – neven (Calendula officinalis). Cijela biljka, ali najviše njezini cvatovi koji se sastoje od mnoštva malenih, narančastožutih cvjetića sadrže obilje vrijednih i ljekovitih tvari – a ponajviše više vrsta karotenoida za koje je dobro poznato da povoljno djeluju na kožu. Razni pripravci od nevena od davnina su provjerena sredstva za njegu kože i olakšavanje mnogih kožnih tegoba. Smatra se da je djelotvoran u borbi protiv bakterija, virusa i gljivica. Usto, poboljšava cirkulaciju krvi i time ubrzava regeneraciju kože.

Osim brojnih blagotvornih svojstava nevena, neven krema je obogaćena uljima sjemenki grožđa i narančine kore te glicerinom koji pružaju dodatnu njegu. Tako je redovitim korištenjem koža zaštićena, blistava, mekana, glatka i zategnuta. Uglavnom, ova krema ima brojne vrijedne ljekovite odlike, ali i regenerativna te zaštitna svojstva – zapravo sve što nam je ljeti itekako potrebno. Neven kremu krasi hranjivost i brza moć upijanja što je ljeti iznimno važno da se koža nepotrebno ne opterećuje, masti i da se pore na njoj ne začepljuju.

Neven kremu karakterizira blago, ali učinkovito djelovanje. Umiruje kožu kod raznih vrsta upala, ubrzava zacjeljivanje rana i smanjuje nastanak ožiljaka. Također, što nam je osobito važno ljeti, ublažava posljedice opeklina, blagotvorno djeluje kod kožnih tegoba poput akni, dermatitisa i ekcema, raznih osipa i alergija. Korisna je kod nadražene, oštećene, ispucane i jako suhe kože. Može se koristiti i kao pomoć u tretiranju bradavica i čireva. Ova krema od nevena prikladna je za sve uzraste i izvrsna je pomoć za njegu kože tijekom čitave godine, a osobito kada je intenzivno izložena suncu. Na uobičajeni način može se koristiti i za njegu lica – kao lagana dnevna ili noćna krema. Hranjiva je i hidratantna te sprečava preuranjeno starenje kože, a redovitom njegom koža postaje zdrava i blistava.

Krema je namijenjena samo za vanjsku uporabu. Prije korištenja kožu temeljito očistimo i tek onda nanosimo kremu, kako bi se što bolje upila i djelovala. Za njegu određenih dijelova kože na željene dijelove najbolje je nanijeti nekoliko puta dnevno. Činimo to laganim, masirajućim pokretima. Ako se kod jako suhe kože krema brzo upije, mazanje možemo odmah ponoviti.

Sve u svemu, za osnovnu cjelodnevnu ljetnu njegu kože uz kremu sa zaštitnim faktorom, bit će nam dovoljna kutijica ove višenamjenske kreme od nevena koja će nam poslužiti u mnogim prigodama – za njegu ili kao prva pomoć kod navedenih tegoba.

Povezani proizvodi

Top
%
Konjski balzam, 250 ml
2,28 3,25 
NC zadnjih 30 dana:1,95 
%
Konjski balzam, 700ml
4,61 6,59 
NC zadnjih 30 dana:4,61 
%
Vražja kandža krema, 250ml
2,51 3,58 
NC zadnjih 30 dana:2,15 
%
Vražja kandža krema, 700ml
5,02 7,17 
NC zadnjih 30 dana:5,02 
List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira