Lisnata salata s hrskavim slanutkom i korjenastim povrcem

Lisnata salata s hrskavim slanutkom i korjenastim povrcem

SASTOJCI:

(za 4 osobe)

Lisnata salata (kristalka, radić, kineski kupus ili po želji) količinu prilagodite osobnom apetitu i ukusu ;-)

Slanutak cca 200g

2 mrkve (jedna bijela, jedna žuta)

1 glavica cikle

1 žlica mljevenih lanenih sjemenki

Encian Yummi plates kukuruzni snack (8 kom)

Prstohvat češnjaka u prahu (ili granulama)

Chilli u prahu – prema ukusu

Malo ribane korica limete (ili limuna)

Limunov sok

Maslinovo ulje

Koncentrat soka nara

Sol

 

PRIPREMA:

 

1. Kuhani slanutak ocijediti, posoliti i prema želji dodati malo maslinovog ulja, češnjaka u prahu (ili granulama) i chillja u prahu. Peći u pećnici zagrijanoj na 200°C. Nakon 20 minuta promiješati i nastaviti peći još 20-tak minuta miješajući u još nekoliko navrata. Slanutak treba postati lijepo zapečen i hrskav, a neki će se čak i malo raspuknuti. Pečeno posipati mljevenim lanenim sjemenkama (by Encian), a za dašak svježine naribati malo korice limete (limuna). Pustiti da se ohladi.

 

 

2. Žutu i običnu, narančastu mrkvu narezati na kockice i kratko peći na tavi uz dodatak soli i maslinovog ulja. Ne miješati često kako bi se mrkva brzo izvana zapekla, a iznutra sasvim lagano omekšala. Maknuti s tave te pokapati limunovim sokom. Ponoviti postupak i s ciklom, ali ih ne treba još izmiješati kako mrkva ne bi povukla boju od cikle. Pustiti da se ohladi.

 

3. Očistiti i oprati nekoliko vrsta lisnate salate, mi smo koristile kristalku, crveni radić i kineski kupus. Neposredno prije posluživanja na salatu dodati slanutak, mrkvu i ciklu i prema želji začiniti limunovim sokom, sirupom (koncentratom) soka nara i maslinovim uljem. Dosoliti prema potrebi.
 

4. Uz salatu poslužite Yummi plates, hrskavi kukuruzni snack (možete se odlučiti i za raženu varijantu) koji, budući da je oblika zdjelice i veličine dlana, može poslužiti i kao podloga koju ćete napuniti ovom salatom ili bilo kojom drugom mješavinom prema vašem ukusu.

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira