Kako očistiti pećnicu sodom bikarbonom i octom

Kako očistiti pećnicu sodom bikarbonom i octom
 1. Uklonite rešetke pećnice, bočne nosače i sve predmete pohranjene u pećnici. Stavite papirnate ručnike ili novine na pod kako biste ga zaštitili od kapanja.
 2. Napravite pastu od sode bikarbone. U maloj zdjeli kombinirajte 1/2 šalice sode bikarbone s dvije žlice vode (upotrijebite manje ili više) kako biste stvorili pastu koja se može mazati. Možda ćete trebati pomiješati drugu šaržu ako je vaša peć prilično velika.
 3. U ovoj fazi koristite rukavice. Rukama ili starom četkom za boju rasporedite pastu na svaku površinu pećnice, uključujući vrata, osim električnih grijaćih tijela i otvora za plin. Zatvorite vrata i pustite da pasta odstoji osam do 10 sati.
 4. Očistite rešetke i bočne nosače: stavite ih u umivaonik ili kadu i pošpricajte destiliranim bijelim octom . Pospite suhu sodu bikarbonu i gledajte pjenušavu akciju! Kad se pjenjenje zaustavi, napunite kadu vrućom vodom dok se rešetke u potpunosti ne potope. Ostavite ih da se namaču osam do 10 sati.
 5. Otvorite pećnicu i obrišite sve površine vlažnom spužvom ili krpom. Očistite zaglavljenu hranu grubom spužvom ili pošpricajte s malo octa i dodajte malo suhe sode bikarbone. Pjenušava reakcija pomoći će kod uklanjanja tvrdokornih naslaga i olakšati brisanje.
 6. Uklonite rešetke i bočne nosače iz vode za namakanje te obrišite spužvom kako biste uklonili prljavštinu sa svake strane. Osušite ih i vratite ih u pećnicu.

Povezani proizvodi

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira