Jabucna dijeta - pomoc pri mršavljenju

Jabucna dijeta - pomoc pri mršavljenju

Došlo nam je sve toplije vrijeme i moramo se izvući iz debelih zimskih jakni koje su skrivale pokoji kilogram viška, kako bi to čim lakše napravili, a stekli i pravilne navike za cijeli život pomoći će nam Encian jabučna dijeta i pravilna prehrana.

Pripravak jabučna dijeta u sebi sadrži inulin i jabučni ocat. Moćan dvojac u borbi protiv kilograma. No da ne ostane sve na pripravcima treba poraditi i na prehrani stoga  kako bi se smršavilo i ono što je puno važnije održalo takvo stanje iznimno je važno prilagoditi prehrambene navike pravilnoj i uravnoteženoj prehrani. Što podrazumijeva optimalan količinski i kvalitativni unos.

Kada govorimo o količini važno je da sve što jedemo u obroku bude u veličini naše šake, a hrana koju biramo neka bude nutritivno bogata sa zastupljenim svim hranjivim tvarima (ugljikohidrati, masti i bjelančevine). Pri tome je iznimno važno da se isključe namirnice bogate praznim kalorijama odnosno nutritivno siromašne jer njima dobivamo samo energiju i debljamo se. To su razne vrste grickalica,  slatkiša, gotovi proizvodi, mesne prerađevine, brza hrana i sl. stoga svakako treba isključiti takve vrste proizvoda iz svog jelovnika.

Masnoće su važne za naš mozak, stanice,  hormone tako da masnoće ne smijemo nikada maknuti iz naše prehrane. Važno je samo znati da masnoće imaju duplo veću energetsku vrijednost od ugljikohidrata i bjelančevina i prema tome ih konzumirati. Kada želimo smanjiti tjelesnu težinu, ali i održati ju važno je da ne jedemo jela pečena u dubokom, ulju pržena i pohana, no svakako orašaste plodove, sjemenke i kvalitetna ulja poput maslinovog, bućinog, lanenog i sl. treba uvrstiti u svakodnevnu prehranu.

Za unos ugljikohidrata cjelovite žitarice i proizvodi od njih koji će osim samog škroba koji očekujemo od takve vrste namirnica dati i prehrambena vlakna koja daju osjećaj sitosti , smanjuju kolesterol, uravnotežuju šećer u krvi i reguliraju tj potiču probavu čime preveniraju rak debelog crijeva. Izvori bjelančevina mogu biti biljnog i životinjskog podrijetla. I jedni i drugi su dobri i treba ih kombinirati jer nam bjelančevine daju dugotrajniju  sitost. Stoga u prehranu treba uključiti mahunarke (leću, grah, slanutak, mahune, grašak) u obliku variva i salata, te piletinu, puretinu, nemasnu svinjetinu, junetinu, mlijeko i mliječne proizvode te ribu i jaja kao izvor životinjskih bjelančevina.

Najbolja je tekućina čista voda. Trebalo bi je konzumirati od 1,5 do 2 L dnevno ovisno o tjelesnoj aktivnosti. Mogu biti i nezaslađeni biljni čajevi.

Večera treba biti lagana i sastavljena sa nešto više bjelančevina u odnosu na ugljikohidrate . Dakle u neku sezonsku salatu bilo od zelenog lisnatog povrća, rajčice, paprike krastavaca ili mahunarki dodajte kuhano meso, jaja tvrdi ili svježi sir sa pola kriške kruha ili šakom kuhanih žitarica. Dobro ju je konzumirati dva sata prije spavanja. Važna je naravno i količina ukoliko ne preopteretimo probavni sustav neće se ništa dogoditi ukoliko i kasnije večeramo.

Povezani proizvodi

%
Cactus diet, 20 kapsula
3,90 6,00 
NC zadnjih 30 dana:3,90 
List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira