Hrskavi blok s kakao preljevom

Hrskavi blok s kakao preljevom

Ovaj hrskavi blok raskošna je i hranjiva bomba za sladokusce koji vole zdravo.

Iako češće volim recepte s malim brojem sastojaka, nisam mogla odoljeti pa sam ovaj put pripremila bogati miks orašastih plodova, sjemenki i kokosa.

Pregršt orašastih plodova i sjemenki kao i kokos u više oblika (čips, maslac), s dodatkom kakao nibsa i kakaa u prahu za one koji vole čokoladni okus. Ne smijemo zaboraviti i heljdu koja daje dodatnu hrskavost i lan koji je odličan za probavu.

 

ZA PODLOGU:

 

ZA PRELJEV:

 

ZA POSIPAVANJE:

 

 

PRIPREMA:

  1. Sve sastojke za podlogu, osim kokos maslaca, kokosovog šećera i soli promiješajte rukama u zdjeli.

 

  1. Kokos maslac, kokosov šećer i sol izmiješajte na vodenoj kupelji (ili u dehidratoru do 46oC) dok se kokos maslac ne otopi pa žlicom izmiješajte sa sastojcima u zdjeli.

 

  1. Četvrtasti kalup za pečenje kolača obložite prozirnom folijom. Ubacite smjesu za podlogu i jako utisnite rukama ili žlicom. Odložite u zamrzivač dok pripremate preljev.

 

  1. Kokosovo mlijeko treba biti prethodno dobro rashlađeno kako bi se kokosova voda odvojila od kokosovog vrhnja. Kokosovo vrhnje će, nakon što izvadite iz hladnjaka, biti povrh vode. Ne brinite što je vrhnje kruto prilikom vađenja, ono će se u sljedećem koraku uslijed zagrijavanja otopiti.

 

  1. Sve sastojke za preljev otopite na vodenoj kupelji (ili u dehidratoru do 46oC) tako dugo dok se sve fino ne poveže. Ako će vam se kokosovo ulje i nakon zagrijavanja odvajati od ostatka preljeva, dodajte još 1-2 žlice kokosovog vrhnja tako da dobijete glatku smjesu.

 

  1. Prelijte preko podloge i vratite u zamrzivač na 10-ak minuta.

 

  1. Ponovo izvadite iz zamrzivača i posipajte sastojcima po želji: nasjeckanim pistacijama, kokosovim čipsom, kakao nibsima.

 

  1. Vratite u zamrzivač sve dok se preljev potpuno ne stisne ili zamrzne.

 

  1. Režite na kocke željene veličine.

 

  1. Servirajte uvijek izravno iz zamrzivača.

 

IDEJA: ovako pripremljene kocke možete iskoristiti i kao granolu uz vaše jutarnje mlijeko od orašastih plodova.

 

Autor: Tina Uglješić 

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

  • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
  • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
  • Slika za inovativnostInovativnost
  • Etično poslovanje
     
  • Briga o planetu
    godišnje proizvedemo
    30.000kW
    iz vlastite solarne elektrane
  • Inovativnost
    godišnje recikliramo
    7.500kg
    papira