Eliksir energije i vitalnosti

Eliksir energije i vitalnosti

U suvremenom užurbanom načinu života često pokušavamo previše toga obaviti u jednom danu. U tome su nam saveznici dobra prehrana i dovoljno odmora. A u trenucima fizičke aktivnosti kad nam je potreban poseban poticaj, često posežemo za raznim energetskim napitcima.

Jedna posebna biljka, penjačica porijeklom iz Brazila i Urugvaja, u tome daleko prednjači. Zove se Guarana. Indiosi su je smatrali eliksirom dugovječnoga života i bila im je od velike važnosti jer je hranila i liječila pripadnike plemena. Njeno je korištenje bilo usmjereno prije svega na stimulativno djelovanje te je upotrebljavana da bi povećala tjelesnu otpornost u lovu.

Svojstva guarane su brojna, a posebno izvrsno djeluje u održavanju visoke razine vitalnosti. Guarana sadrži alkaloid guaranin iz grupe kofeina, ali za razliku od običnog kofeina, koji uzbuđuje i zagrijava trošeći energiju organizma, guaranin i ostali aktivni sastojci guarane osvejžavaju organizam dodatnom energijom. Budući da guarana zbog sadržaja masnih tvari nije lako topiva u vodi, guaranin se u tijelu sporije oslobađa osiguravajući proizvodnju energije kroz razdoblje od nekoliko sati bez naglog pada energetske razine. Guaranin dodatno stimulira razgradnju i migraciju lipida iz masnog tkiva te tako ubrzava proces sagorijevanja masnoća u energiju.

Kao prirodni stimulans, podrška je osobama pod stresom i svima koji žele izvući maksimum kad je to najpotrebnije. Osim što povećava budnost, pojačava koncentraciju, okrepljuje tijelo, smanjuje napetost i umor te ublažava bol kod glavobolja i migrene.

Također, odličan je izbor kod smanjenja prekomjerne tjelesne težine, jer smanjuje osjećaj gladi pa je izvrsna i u procesu mršavljenja.

Encianove kapsule donose maksimalnu dozu ekstrakta guarane (600 mg), tako da je dnevno dovoljno samo jedna ili dvije kapsule kako bi vam energija bila na vrhuncu.

 

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira