Dorucak bez kuhanja: kaša od heljde, limuna i jagoda s kokos mlijekom
Često me pitaju: Što doručkovati? Događa vam se da poželite zamijeniti jutarnji smoothie nečim ‘gušćim’ ili vam jednostavno smoothie ne odgovara za doručak, a ni sami ne znate što biste zdravoga mogli pripremiti. U nastavku ćete naći ideju za jednostavan i hranjiv doručak.
Heljdu volim jer ne sadrži gluten, vrlo je zasitna, opskrbljuje energijom i lako je probavljiva. Za jelo ju nije potrebno kuhati, već samo namočiti, pa je i zbog toga na listi mojih favorita.
SASTOJCI:
ZA KAŠU:
200 g heljde (namakane 8 sati)
500 g jagoda (ili drugog šumskog voća)
sok od 1 limuna
naribana korica od 1/2 limuna
2 banane
1/4 žličice vanilije u prahu
prstohvat Encian Himalajske soli
2 žlice meda
ZA UMIJEŠATI:
2-4 žlice kokos vrhnja (punomasnog)
ZA POSIPAVANJE:
1 šaka pistacija
PRIPREMA:
Heljdu namočite u vodi preko noći (cca 8 sati). Ujutro ju isperite i procijedite.
Sve sastojke (osim kokos vrhnja) ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku kremu.
Umiješajte 2-4 žlice kokos vrhnja u kašu.
Posipajte očišćenim pistacijama.
Poslužite.