Cink i vitamin C borci protiv gripe i infekcije

Cink i vitamin C borci protiv gripe i infekcije

Vitamine i minerale najbolje je uzimati kroz hranu, jer se na taj način  najbolje ugrađuju u organizam. Zbog ubrzanog načina života, neredovite prehrane, isključivanja nekih namirnica pa čak i cijelih skupina namirnica, te sve siromašenije hrane vitaminima i mineralima dobro je uzeti dodatke prehrani. Pogotovo u vrijeme prehlade i gripe kada nam treba „podizač“  imuniteta, ili za nadolazećeg  proljeća kada nam je  organizam oslabljen jer ga je zima iscrpila, a vitamini i minerali koje je donijela zimska  prehrana su se pomalo istrošili. Kako ne bi došlo do proljetnog umora i potištenosti ili depresije dobro je napuniti organizam vitaminima i mineralima.

Upravo Esencia cink +vitamin C dobar je izbor kao priprema za  proljeće jer oni u sinergiji djeluju povoljno na bijela krvna zrnca, uništavaju bakterije i viruse, borac su protiv stresa te štite naše stanice.

A sada malo o svakom:

Cink je mikromineral, što znači da ga naš organizam treba svaki dan u jako maloj količini. Najbolje ga je unositi hranom no zbog tla koje je osiromašeno cinkom te smanjenog unosa namirnica životinjskog podrijetla sve češće se javlja nedostatak u organizmu. Puno je dobrobiti cinka poput: utjecaj na ravnotežu  šećera u krvi- kada nedostaje cinka smanjuje se djelovanje inzulina i šećer u krvi se teže stabilizira, poticanje metabolizma, jer se bez cinka usporava metabolizam, cink nadalje poboljšava imunitet, te utječe na optimalan osjet okusa i mirisa.

Nedostatak cinka može dovesti do već spomenutih poteškoća kao i depresije, smanjenog apetita, nedovoljnog rasta kod djece, te učestale prehlade i infekcije, povećanja prostate kod muškaraca, nepravilne probave,te alergije na hranu, teškog zacjeljivanja rana,osteoporoze i  kožnih  bolesti.

Vitamin C

Sve se vrti oko vitamina C i on je važan za sve, nema sustava u tijelu gdje on ne čini dobro. Glavna funkcija vitamina C je zaštita stanica od oštećenja slobodnih radikala koje dovode do degenerativnih bolesti poput bolesti  srca i krvožilnog sustava , različitih oblika raka i sl. Štiti imunitet i sudjeluje u procesu detoksikacije te pomaže jetra. Suzbija infekcije jer uništava bakterije i viruse, smanjuje kronični umor te različite vrste herpesa. Smanjuje simptome prehlade, skraćuje vrijeme infekcije,  koristi se u borbi protiv infekcija dišnog sustava, bronhitisa i upale pluća, alergije i astme.

Nedostatak vitamina C očituje se u teškom zarastanju rana, kada su prehlade i infekcije česte te problema sa plućima.

Povezani proizvodi

%
Esencia cink+vitamin C, 30 kapsula
3,19 4,55 
NC zadnjih 30 dana:3,19 
%
Multivitamin, 20 šumećih tableta
1,39 1,85 
NC zadnjih 30 dana:0,93 
%
Vitamin C, 20 šumećih tableta
1,39 1,85 
NC zadnjih 30 dana:0,93 
%
Natrijev askorbat 200g
5,57 7,96 
NC zadnjih 30 dana:5,57 
%
Vitamin C+ZN, 30 kapsula
1,99 3,98 
NC zadnjih 30 dana:3,98 
List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira