Beta glukan - aktivator imuniteta

Beta glukan - aktivator imuniteta

Beta glukani su polisaharidi (dugolančani lanci molekula D-glukoze) koji se nalaze u kvascu, gljivama, ječmu, zobi, nekim algama i bakterijama.

Najpoznatiji među njima su beta-1,3/1,6 glukani koji jedini imaju imunostimulirajuće djelovanje. Dobivaju se iz stanične stjenke pivskog kvasca Saccharomyces cerevisiae.

Beta glukan na siguran i prirodan način može aktivirati imunitet tako što aktivira makrofage- stanice koje su sposobne pronaći, prepoznati i uništiti strane stanice (uzročnike bolesti) u organizmu.  Osim toga, beta glukan potiče i stvaranje koštane srži, a time i proizvodnju leukocita i trombocita.

Beta glukan je djelotvoran kod virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija, za sprječavanje infekcija nakon operativnog zahvata, a koristi se i kod kroničnog umora, dijabetesa, zračenja i kemoterapija, tumora. Ključ njegovog učinkovitog i sigurnog djelovanja na imunitet je u tome što  djeluje kao imunomodulator, tj. on aktivira imunitet ali nikad ne prestimulira. Iz tog razloga pogodan je i za  dugotrajnu upotrebu.

Osim povoljnog učinka na imunitet beta glukan doprinosi i održavanju normalne koncentracije kolesterola u krvi. 

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira