5 dokazanih prirodnih rješenja protiv mucnine u vožnji

5 dokazanih prirodnih rješenja protiv mucnine u vožnji

Vrijeme godišnjih odmora je vrijeme intenzivnih putovanja, a uz njih se često vežu mučnina i slabost, pogotovo kod djece. Donosimo vam nekoliko dokazanih rješenja koja mogu ukloniti ili ublažiti simptome bolesti vožnje.

Đumbir

Ponesite na put bombone od đumbira, pivo od đumbira, ušećereni đumbir ili sušeni đumbir u kapsulama.

Narukvice

Akupresurne narukvice dolaze u dvije varijante: kao narukvice s kuglicom ili one koje isporučuju mali električni naboj na isto podružje na zapešćima. Bilo koji pristup pokazao se korisnim. Postavite podignutu plastičnu kuglicu dva centimetra iznad nabora unutarnjeg zgloba između vaše dvije tetive. Ove narukvice možda nisu toliko snažne kao farmakološka sredstva, međutim, kompromis je u tome što pružaju olakšanje bez nuspojava poput suhih usta i pospanosti. Ako nemate narukvicu, jednostavno pritisnite srednji prst i kažiprst u točku pritiska za učinkovit prirodni tretman bolesti kretanja. U kineskoj medicini ta se točka naziva šesta točka na perikardijskom putu, a koristi se u akupunkturi i akupresuri za ublažavanje mučnine.

Pravilno mjesto u vozilu

Unutarnje ugo osjeti da se krećemo na temelju raspodjele tekućine u uhu. Ako gledate knjigu i čitate dok ste u automobilu u pokretu, unutarnje uho osjeti kretanje, ali nema vizualnog unosa koji bi potvrdio to kretanje, jer knjiga izgleda mirno. Dakle, primljena su dva sukobljena signala, a to uzrokuje simptome bolesti kretanja. Ako fokusirate oči direktno ispred sebe i gledate direktno u horizont, možete prevariti mozak da povjeruje da se ne mičete. Sjedenje na prednjem sjedalu pruža pogled i sprijeda i sa strane i lako može poboljšati osjećaj pokreta.

Relativno pun želudac

Prazan želudac će pogoršati simptome bolesti kretanja. Međutim, nemojte se prejesti. Mučnina i povraćanje - simptomi povezani s mučninom - mogu se pogoršati punim želucem. Čini se da žvakaća guma ugušava mučninu, možda zbog utjecaja na unutarnje uho.

Odgovarajući mirisi

Neki oboljeli tvrde da pronalaze olakšanje u korištenju esencijalnih ulja kao lijeka protiv bolesti kretanja. Aromaterapija esencijalnim uljima poput đumbira, peperminta ili lavande može ublažiti mučninu.

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira