Prijavi se za newsletter, ostvari brojne popuste i iskoristi -15% popusta na ukupnu kupovinu. *Popusti se ne zbrajaju
0

Zaštita osobnih podataka

Sukladno članku 18.a Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11 i 106/12) voditelj zbirke osobnih podataka Encian d.o.o. imenovao je službenika za zaštitu osobnih podataka.

Zadaće službenika za zaštitu osobnih podataka:

  • vodi brigu o zakonitosti obrade osobnih podataka sukladno Zakonu o zaštititi osobnih podataka i ostalih propisa koji uređuju pitanja obrade osobnih podataka
  • upozorava voditelja zbirke osobnih podataka na nužnost primjene propisa o zaštiti osobnih podataka u slučajevima planiranja i radnji koje mogu imati utjecaj na pitanja privatnosti i zaštitu osobnih podataka,
  • upoznaje sve osobe zaposlene u obradi osobnih podataka s njihovim zakonskim obvezama u svrhu zaštite osobnih podataka
  • brine o izvršavanju obveza iz članka 14. i 17. Zakona o zaštititi osobnih podataka,
  • omogućava ostvarivanje prava ispitanika iz članka 19. i 20. Zakona o zaštititi osobnih podataka,
  • surađuje s Agencijom za zaštitu osobnih podataka u vezi s provedbom nadzora nad obradom osobnih podataka.

 

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju na Encian web stranici u svrhu online kupovine

1. Izjavom o zaštiti osobnih podataka Encian d.o.o., Gospodarska 16b, 10 250 Lučko kao voditelj zbirke osobnih podataka utvrđuje način prikupljanja i zaštite osobnih podataka korisnika na Encian službenoj web stranici (www.encian.hr), u slučajevima kada su određeni osobni podaci potrebni za kreiranje narudžbe u svrhu online kupovine.

2. Encian se obvezuje štititi osobne podatke kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka kupca (osim podataka koji su nužni dostavnoj službi za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda). 

3. Podaci korisnika koji se prikupljaju putem registracije i/ili kreiranja narudžbe su ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona te e-mail adresa. 

4. Encian d.o.o. se obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza tj.dostave proizvoda kupcu. 

5. Pristup bazi kupaca s osobim podacima Enciana d.o.o., ima i tvrtka Marker d.o.o., specijalizirana tvrtka za izradu web trgovina. 

6. Sve narudžbe kreirane u Encian webshopu zajedno s podacima na njima brišu se u roku od 2 godine od kreiranja narudžbe.

7. Korisnik ima pravo na pristup osobnim podacima i pravo na ispravak podataka koji su o njemu prikupljeni kao i na trajno brisanje te se u tu svrhu može obratiti voditelju zbirke podataka na adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: encian@encian.hr. 

 

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju prilikom prijave na newsletter 

1. Izjavom o zaštiti osobnih podataka Encian d.o.o., Gospodarska 16b, 10 250 Lučko kao voditelj zbirke osobnih podataka utvrđuje način prikupljanja i zaštite osobnih podataka korisnika na Encian službenoj web stranici (www.encian.hr), u slučajevima kada su određeni osobni podaci potrebni u prijavi za primanje newslettera. 

2. Mail adrese korisnika prikupljaju se na dobrovoljnoj osnovi i uz pristanak korisnika stranice. 

3. Korisnik ima pravo u svako doba odustati od dane privole i zatražiti prestanak daljnje obrade njegovih osobnih podataka.

4. Pristup newsletter bazi s osobnim podacima osim Enciana d.o.o., ima i tvrtka Marker d.o.o., specijalizirana tvrtka za izradu web trgovina.

5. Djelatnici Encian d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti te se podaci od kupaca ili pretplatnika na newsletter, ne smiju proslijeđivati trećim osobama. 

6. U svrhu zaštite osobnih podataka voditelj zbirke podataka poduzima tehničke, kadrovske i organizacijske mjere zaštite osobnih podataka koje su potrebne da bi se osobni podaci zaštitili od slučajnog gubitka ili uništenja i od nedopuštenog pristupa, nedopuštene promjene, nedopuštenog objavljivanja i svake druge zlouporabe, a osobe koje su zaposlene u obradi podataka, obvezne su sa takvim podacima postupati pažljivo, čuvajući njihovu povjerljivost.

7. Encian d.o.o. pruža kupcima mogućnost ispravka osobnih podataka korisnika kao i trajno brisanje prijavljene mail adrese za primanje newslettera. U tom slučaju, svi prikupljeni podaci uključujući povijest kreiranih narudžbi trajno se brišu iz sustava. Za navedene radnje korisnik se može obratiti voditelju zbirke podataka na adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: encian@encian.hr

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka putem društvenih mreža i njihovom korištenju

1. Izjavom o zaštiti osobnih podataka Encian d.o.o., Gospodarska 16b, 10 250 Lučko kao voditelj zbirke osobnih podataka utvrđuje način prikupljanja i zaštite osobnih podataka korisnika na Encian društvenim mrežama.

2. Prikupljeni podaci korisnika u organiziranim, nagradnim natječajima na društvenim mrežama Facebook (Encian/Esencia/Superfoodie) i Instagram (Encian) ne smiju se iskorištavati u marketinške svrhe bez privole korisnika niti se smiju proslijeđivati trećim osobama. 

3. Svi podaci o korisnicima strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla te dostavnoj službi u svrhu obavljanja usluge dostave nagrade.

 

Za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite na mail encian@encian.hr ili na br.tel. 01/6531-111