Zagorski štrukli u veganskom izdanju

Zagorski štrukli u veganskom izdanju

Sastojci
Zagorski štrukli u veganskom izdanju
  • Za Tijesto:
  • 500 g glatkog brašna
  • 3 dcl vode
  • 1 žlica Encian himalajske soli
  • 50 ml Encian jabučnog octa
  • 1 dcl suncokretovog ulja
  • Za punjenje:
  • 500 g svježeg tofua
  • 500 ml veganskog jogurta
  • 1 žličica Encian himalajske soli
  • 1 mala žličica Encian kurkume
  • Ulje za prženje
Priprema
Zagorski štrukli u veganskom izdanju
  • Zamijesiti tijesto, oblikovati kuglu, pokriti i pustiti da odstoji na toplom, minimalno sat vremena
  • Dobro pobrašniti površinu i razvaljati tijesto na tanko u oblik pravokutnika
  • Odvojiti debele krajeve, formirati novu kuglu i iskoristiti kasnije za primjerice mlince ili pogačice
  • Uzduž gornjeg i donjeg kraja razvaljano tijesto malo pouljiti
  • Pomiješati sastojke za punjenje i istresti smjesu na pouljenu površinu tijesta
  • Poklopiti krajeve i zarolati obje strane prema sredini da se dobiju dvije dugačke „cijevi“
  • Razrezati nožem po sredini između dvije role kako bi se odvojile, a zatim svaku rolu rezati na komade veličine približno 5 x 5 ( odokativno )
  • Najbolje je rezati ih krajem tanjura jer se tako smjesa iznutra „povuče“ i neće iscuriti izvan tijesta
  • Ovako formirane komade punjenog tijesta pržiti u dubokom ulju sa svake strane dok ne poprime smeđu boju
Postani član našeg kluba
  • 6-15% trajnog popusta
  • poklon uz svaku narudžbu
  • ekskluzivne ponude
  • prioritetna dostava
  • povoljnija dostava
  • 100kn poklon bon

saznaj više