Sok od cikle povecava ucinkovitost HIIT treninga

Sok od cikle povecava ucinkovitost HIIT treninga

Određeni broj  sportaša i rekreativaca koristi  visokointenzivni intervalni trening (engleska skraćenica HIIT) kako bi održao svoje tijelo u najboljoj formi. Ovaj oblik anaerobnog treninga sastoji se od kratkih, ali žestokih intervala vježbanja, prekidanih pauzama. Na taj način broj otkucaja  srca se diže do maksimuma, što je, ovisno o dobi   otprilike jednako broju koji dobijemo ako od broja 220 odbijemo godine života. Koristi HIIT-a su višestruke jer se u puno kraćem vremenu od klasičnog treninga mogu  postići još bolji rezultati.

Za sve koji ga koriste kao dio svog sportskog režima, stiže zanimljiva  vijest za  iz Američkog fiziološkog društva. Prije nekoliko mjeseci objavljen je znanstveni rad tima sa sveučilišta u Exeteru, Velika Britanija, kojim se željelo utvrditi da li se i koliko povećavaju  performanse sportaša koji visokointenzivno vježbaju i pri tome  koriste suplemente nitrata. 

Kao izvor nitrata, subjekti su koristili sok od cikle ili kalijev nitrat.

Trideset rekreativaca je odradilo set testova prije početka 4-tjednog pokusa kako bi bili ravnomjerno raspoređeni u tri grupe: jedna koja neće koristiti nitrate, druga koja će koristiti sok od cikle i treća koja će koristiti kalijev nitrat. Tijekom ozbiljnog režima vježbanja, koncentriranog na sprint, pokazalo se da je postizanje VO2 vrhunca i izvršenje vježbe u određenom periodu bilo češće kod grupe koja je koristila sok od cikle. Osim toga, koncentracija mliječne kiseline nakon 3-minutnog intenzivnog vježbanja  je bila manja kod te grupe nego kod ostale dvije. Time je dokazano da je mjesec dana visokointenzivnog vježbanja dalo bolje rezultate ako se pri tome pije sok od cikle

Povezani proizvodi

%
Sok od aronije 1l
6,38 9,79 
NC zadnjih 30 dana:6,39 
%
Sok od cikle 750ml
2,49 3,29 
NC zadnjih 30 dana:2,32 
List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

  • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
  • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
  • Slika za inovativnostInovativnost
  • Etično poslovanje
     
  • Briga o planetu
    godišnje proizvedemo
    30.000kW
    iz vlastite solarne elektrane
  • Inovativnost
    godišnje recikliramo
    7.500kg
    papira