Vege enchilade

Vege enchilade

Sastojci
Vege enchilade
  • 50 ml Encian kokosovog ulja za prženje
  • 1 mala žlica Encian himalajske soli
  • 2 dcl Alpro sojinog vrhnja za kuhanje
  • 500 g kuhanog smeđeg ili crvenog graha ( može i iz konzerve )
  • 1 paket mix paprike (crvena, zelena i žuta)
  • 170 g kukuruza šećerca
  • 250 g sjeckanih pelata u sosu od rajčice
  • 3 veće mrkve
  • 2 velika ljubičasta luka
  • 200 g veganskog sira (naribati)
  • 100 g svježeg špinata (nasjeckati)
  • Začin za Fajitas ili za Chilli con carne
  • 6 velikih tortilja
Priprema
Vege enchilade
  • 1Luk nasjeckati, mrkvu oguliti i narezati na tanke kolutove, polovicu svake paprike narezati na trakice i sve zajedno pirjati dok mrkva ne omekša
  • 2Dodati pelate, grah, kukuruz, sol i začine i sve dobro promiješati
  • 3Po potrebi, ako je pregusto, podliti s malo temeljca ili obične vode i dodati sos od rajčice
  • 4Umiješati špinat
  • 5Ovom smjesom puniti tortilje
  • 6Tortilje zarolati kao palačinke, zaliti vrhnjem, po površini posipati malo veganskog naribanog sira i zapeći u pećnici 20 min na 180 C.
Postani član našeg kluba
  • 6-15% trajnog popusta
  • poklon uz svaku narudžbu
  • ekskluzivne ponude
  • prioritetna dostava
  • povoljnija dostava
  • 100kn poklon bon

saznaj više