Datum objave:
15.09.2021
- Na svaki odrezak posložiti šnitu šunke i šnitu sira te čvrsto zarolati, a krajeve i sredinu pričvrstiti čačkalicama
- U jednoj plitkoj zdjeli pomiješati kukuruzno i zobeno brašno, dodati sojino mlijeko i dobro promiješati pjenjačom; smjesa mora biti kao za palačinke, ali gušća
- U drugoj plitkoj zdjeli pripremiti krušne mrvice
- Odreske uvaljati prvo u smjesu brašna i sojinog napitka, zatim u krušne mrvice ( obilno da se što bolje prime ) i pržiti ( pohati ) na prethodno dobro zagrijanom vrućem ulju ( paziti da se ulje ne zapali )
- Nakon minutu smanjiti vatru i nastaviti lagano pohati dok ne poprimi lijepu smeđu boju pohanih odrezaka
- Izvaditi i položiti na salvetu ili kuhinjski ručnik da upije višak ulja
Kao prilog predlažemo restani krumpir i salatu od svježeg špinat
Sastojci i priprema priloga:
- 4 srednja krumpira
- 1 veliki crveni luk
- 50 ml Encian kokosovog ulja za pečenje
- ½ male žličice Encian himalajske soli
Krumpir narezati na kocke i skuhati
Luk nasjeckati, dobro propirjati na ulju, dodati prethodno kuhani krumpir, sol i začine po želji ( preporučamo Vegeta začin za krumpir ) i sve dobro promiješati da se začini sjedine i da se ulje ravnomjerno upije kako prilog ne bi bio presuh
Za salatu:
- 3 velike šake svježeg špinata
- 30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 20 ml ekstra djevičanskog bučinog ulja
- 20 ml Encian jabučnog octa
- ½ žličice Encian himalajske soli
- 2 veća marinirana odreska od seitana ( odresci moraju biti marinirani radi mekše strukture )
- 2 srednje debele šnite seitan šunke
- 2 srednje debele kriške veganskog sira
- ½ šalice kukuruznog brašna
- ½ šalice Encian zobenog brašna
- 1 šalica Alpro sojinog napitka
- 1 šalica Encian krušnih mrvica
- 1 dcl Encian kokosovog ulja za kuhanje i pečenje