Datum objave:
06.06.2019
Slane su, zdrave su, veganske su, a što je najbolje i vinske su! Teško je spojiti sve u jedan recept, ali evo - Encian sve može P.S. Idu odlično uz vino!
Priprema
- Suhe sastojke pomiješati u velikoj zdjeli.
- Dodati kokosovo ulje (otopljeno) i vino i miješati kuhačom dok se ne dobije ujednačena smjesa.
- Smjesu istresti na pobrašnjenu podlogu pa sve umijesiti u glatko tijesto (po potrebi dodati brašna za gustoću i da se tijesto ne lijepi).
- Odmah razvaljati i modlicama oblikovati u “kekse” (oblik po vlastitoj želji) i staviti na lim obložen papirom za pečenje.
- Peći u pećnici na 180 stupnjeva 20 do 30 minuta.
- Uživajte!
Sastojci
- 250 grama Encian Superfoods lanenog brašna
- 250 grama bijelog oštrog brašna
- vrečica praška za pecivo
- 50 grama Encian sjemenki lana
- 50 grama Encian sjemenki suncokreta
- 50 grama Encian sjemenki sezama
- 50 grama Wurzener zobenih pahuljica
- žličica češnjaka u prahu
- svježi vlasac (po želji)