Veganske sarmice od kelja

Veganske sarmice od kelja

Sastojci
Veganske sarmice od kelja
  • 6 velikih listova kelja
  • 3 šake Encian smeđe riže
  • 3 šake Encian prosa
  • 3 šake Encian sojinih ljuspica
  • ½ žličice Encian himalajske soli
  • 1 dcl Alpro sojinog vrhnja za kuhanje
  • 3 žlice delikatesnog ( nutritivnog ) kvasca
  • 2/ dcl pirea od rajčice
  • 1 dcl soja sosa
Priprema
Veganske sarmice od kelja
  • 1Listove kelja skuhati na pari
  • 2U posoljenoj vodi rižu skuhati na pola ( 15 min ), zatim dodati proso ( kuhati još 10 min ) i na kraju dodati sojine ljuskice ( kuhati još 5 min )
  • 3Ocijediti, vratiti u lonac ( nije potrebno ponovno paliti izvor topline ), dodati 2 žlice nutritivnog kvasca i soja sos i dobro promiješati
  • 4Ovom smjesom puniti listove kelja i svaki list zarolati u sarmicu
  • 5U posudi izmiješati pire od rajčice, vrhnje za kuhanje i preostalu žlicu nutritivnog kvasca i ovim umakom preliti sarmice
  • 6Zapeći u pećnici 20 min na 180 C
Postani član našeg kluba
  • 6-15% trajnog popusta
  • poklon uz svaku narudžbu
  • ekskluzivne ponude
  • prioritetna dostava
  • povoljnija dostava
  • 100kn poklon bon

saznaj više