Datum objave:
02.12.2020
Uh to fino, toplo i baršunasto varivo jednostavno je savršeno za hladne dane.
Prepuno zdravih sastojaka i jako, jako ukusno.
- Tikvu ogulimo, odstranimo koštice i narežemo na kockice.
- Mrkvu ogulimo i narežemo .
- Luk narežemo na sitno te pržimo na ulju do zlatne boje te onda dodamo sitno nasjeckani češnjak.
- Nakon 2 minute dodamo mrkvu, zalijemo vodom i kuhamo oko 20 minuta.
- Sada dodamo sve začine i kockice muškatne tikve te kuhamo još 10 minuta.
- Kelj očistimo, operemo i narežemo lišće na željenu veličinu pa ga ubacimo u varivo te dodamo oko 150 g kuhanog slanutka (može i gotovog). Mi smo koristila kovrčavi kelj.
- Sve zajedno pustimo da se krčka još 10 minuta.
- Sada dio odvojimo u posebnu posudu i Štapnim mikserom usitnimo u glatku svilenu masu koju dodamo u varivo da bismo dobili željenu gustoću i predivnu baršunastu teksturu variva.
- Žlicu kurkume umiješamo pred sam kraj.
- Probamo, doradimo po želji i naše zimsko, mirisno i hranjivo varivo je gotovo.
Definitivno najzdravija inačica kuhane vrste hrane u kojoj ćete uživati kako nepcem tako i okom. Predlažemo malo i zaljutiti uz pomoć kajenskog papra te kod serviranja dodati malo svježeg limunovog soka.
Uživajte u ovom zdravom i hranjivom obroku!
Drugi su komentirali…
Mariija Milić - siječanj 2021.
Pošalji svoj komentar
- 2 žlice kokosovog ulja
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 300 g muškatne tikve
- 2 mrkve
- Slanutak
- Mladi listovi kelja
- Sol , papar
- Malo kajenskog papra
- Kurkuma