Prijavi se za newsletter, ostvari brojne popuste i iskoristi -15% popusta na ukupnu kupovinu. *Popusti se ne zbrajaju
0
Datum objave: 30.10.2015

ZDRAVA SIROVA ČOKOLADA S KOMADIĆIMA KAKAA I ĐUMBIROM

Vrijeme pripreme

40 minuta

Složenost

Srednje složena priprema

Piše:

Tina Uglješić

Ocjenite recept

SASTOJCI

200 ml Encian Bio kokosovog ulja

12 žlica kakaa u prahu

1/2 žličice vanilije u prahu

3 žlice Encian Bio kokosov šećer

1/2 žličice stevije u prahu

1 žlica Superfoods Bio Đumbira u prahu

3 žlice Superfoods Bio Cacao Nibsa

prstohvat soli

4 žlice grožđica

1 šaka badema (grubo nasjeckanih)

1 šaka bučinih sjemenki (cijelih)

Žlica = ravna žlica

PRIPREMA

1. U loncu zagrijte vodu do vrenja.

2. U zdjelu ubacite kokosovo ulje, pa ju stavite na lonac u kojem ste zagrijali vodu. Otapajte ulje uz miješanje dok ne postane stakleno prozirno. Tada ćete znati da ste ga dovoljno ugrijali.

3. Kakao u prahu umiješajte u kokosovo ulje te dodajte i sve preostale sastojke te promiješajte. Uz grožđice, bademe i bučine sjemenke možete dodati i bilo koje orašaste plodove (kikiriki, pistacio, indijske oraščiće, lješnjake, ...) ili sušeno voće (jagode, smokve, murvu, goji bobice, ...) ili pak naribanu koricu naranče, cimet u prahu, čili papričice, komadiće kokosa, ...

4. Pomoću žličice ulijte smjesu u kalupe za čokoladu. Obratite pažnju na to da ravnomjerno rasporedite krupne sastojke, kako biste svugdje imali što za zagristi. Ako nemate kalupe za čokoladu, možete iskoristiti kalupe za led ili veću četvrtastu posudu koju ste podložili s papirom za pečenje te ste preko papira prelili smjesom za čokoladu okvirne debljine 1 cm. Nemojte se zabrinuti ako je smjesa rijetka, stvrdnut će se.

5. Smjesu odložite u zamrzivač na 15-ak minuta. Izvadite čokoladu iz zamrzivača, preselite ju u staklenu posudu s poklopcem te odložite u hladnjak. Konzumirajte izravno iz hladnjaka jer se brzo topi

Imate komentar, pitanje ili savjet?

Pozivamo vas da ih ostavite u nastavku.

učitavam komentare...