Datum objave:
01.04.2020
Bilo kako bilo, kurkuma zaista ima impresivan popis zdravstvenih prednosti. Djelotvorna kod artritisa, imuniteta, depresije, također može regulirati šećer u krvi, krvni tlak i ublažiti probavne smetnje. Trebamo li nastaviti? Bez obzira je li riječ o super hrani, kurkuma je definitivno nešto što svi trebamo konzumirati - i to je zapravo prilično lako, počnimo od pečenih krumpira! :)
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C.
- Ogulite i narežite krumpir na komade jednake veličine.
- Stavite ih u posudu s kipućom vodom i kuhajte oko 8 do 10 minuta.
- Kada procjedite krumpir, vratite ih u lonac, pospite brašnom, kurkumom, origanom, solju i paprom.
- Stavite poklopac na lonac i snažno protresite kako bi se sve dobro izmiješalo.
- Kalup za pečenje namažite kokosovim uljem, posložite krumpire i pecite dok ne poprime zlatno smeđu boju i dok ne postanu hrskavi.
- Poslužite ih tople i uživajte u savršenom prilogu!
- Dobar tek!
Sastojci
- 1 kg krumpira
- 3 žlice Encian Bio kokosovog ulja
- 2 žlice Superfoods Bio zobenog brašna
- 1 žličicu origana
- 1 čajnu žličicu Superfoods Bio kurkume u prahu
- Prstohvat Encian Himalajske soli i papra