Filtriranje
hr en
0
U košarici(0)

Vaša košarica je prazna

Košarica je prazna. Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

0
Recepti

Rižoto s keljom i bijelim grahom

30 minuta
Jednostavna priprema
Datum objave: 06.07.2021

  1. na kokosovom ulju kratko propržiti luk te ga posuti solju i paprom
  2. dodati kelj nasjeckan na manje komade, promiješati i dinstati na laganoj vatri cca 5 min uz povremeno miješanje
  3. dodati rižu, zaliti vodom i pustiti za zavrije ( možete koristiti i povrtni temeljac )
  4. smanjiti vatru ( ili drugi izvor topline koji koristite ), dodati začin za grah, promiješati, poklopiti i kuhati na minimumu dok riža ne bude skoro gotova ( u procesu kuhanja dodavati vode sve dokle god je riža upija )
  5. kada je riža kuhana, dodati prethodno kuhan grah ( ili iz konzerve )
  6. dobro promiješati, ugasiti izvor topline i ostaviti poklopljeno da se okusi sjedine ( ovako poklopljeno riža će se skuhati do kraja )
Komentari
Nema komentara. Budi prvi!
Pošalji svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar
  • 1 velika žlica Encian kokosovog ulja za kuhanje i pečenje
  • ½ žličice Encian himalajske soli
  • 4 šake Encian smeđe riže
  • 1 mala žličica mješavine začina za juhu
  • ½ male žličice crnog papra
  • 1 velika žlica meksičkog začina za grah
  • 1 veliki crveni luk
  • 1/2 l vode
  • 1 mala glavica kelja
  • ½ kg bijelog graha