Recept za domaću kiselu papriku

Recept za domaću kiselu papriku

Sastojci
Recept za domaću kiselu papriku
  • 1 kg paprika paradajzerica
  • 15 g Encian himalajske soli
  • 2,5 dcl Encian jabučnog octa
  • 1 žlica Encian Demerara svijetlog šećera
  • 1,5 l vode
Priprema
Recept za domaću kiselu papriku
  • Paprike prerezati na pola i izvaditi sjemenke
  • Zakuhati 1,1 l vode i kada zakipi dodati 50 ml octa
  • Uroniti očišćene paprike na nekoliko sekundi i zatim odmah izvaditi
  • Paprike slagati u staklenke tako da se dobro stisnu da ostane što manje i zraka i praznog prostora
  • U drugom loncu zakuhati 4 dcl vode, 2 dcl octa, 15 g soli i žlicu šećera
  • Kada zakipi, uliti tekućinu u staklenke punjene paprikom i žlicom ih dobro utisnuti da izađe sav dodatan zrak( utiskujte dok se ne prestanu raditi mjehurići )
  • Napomena: paprike moraju biti u potpunosti prekrivene tekućinom
  • Pripremljene staklenke poklopiti, staviti u pećnicu, zagrijati na 60 C, nakon 10 min ugasiti pećnicu i ostaviti staklenke da se ohlade u pećnici.
  • Čuvati dobro zatvoreno, nakon otvaranja staklenku je potrebno prebaciti u hladnjak.
Postani član našeg kluba
  • 6-15% trajnog popusta
  • poklon uz svaku narudžbu
  • ekskluzivne ponude
  • prioritetna dostava
  • povoljnija dostava
  • 100kn poklon bon

saznaj više