Filtriranje
hr en
0
U košarici(0)

Vaša košarica je prazna

Košarica je prazna. Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

0
Recepti

Prhka makovnjača

40 minuta
Složena priprema
Datum objave: 03.07.2020

Fina i ukusna makovnjača. Ne brinite, ako ne volite mak možete staviti orah i uživati u orehnjači!

 

Mekana i fina makovnjača za koju nam ne treba kvasac ni dizanje tijesta pa ju brže pripremimo idealan je kolač uz kavu ili čaj .

Posebna je po tome može stajati i ne suši se već je sve mekanija.

Ovo brašno je vrlo podatno za mijesiti i daje jako dobar okus hrani a posebno u slatkim receptima jer nije slano.

Priprema

1. U posudu usipamo brašno  i prašak za pecivo te izmrvimo maslac i promiješamo žlicom. Maslac treba biti sobne temperature.

2. Dodamo šećer, jaja i sve ostale sastojke te umijesimo tijesto.

3. Lijepo ga izradimo i stavimo u hladnjak da se odmori i malo stegne kako bismo ga lakše razvaljali.

 

Priprema nadljeva:

 

1. Zakipimo mlijeko kojem dodamo mak i sve ostale sastojke koje želimo staviti u nadjev te dobro izmiješamo i pustimo da se ohladi.

2. Ova količina tijesta i nadjeva je taman dovoljna za 2 štruce no nekako sam se odlučila za jednu veliku a vama prepuštam na volju.

3. Tijesto izvadimo iz hladnjaka i na papiru za pečenje ga razvaljamo na debljinu od 1 cm u obliku pravokutnika.

Ako nam se lijepi za razvaljivač usput malo brašnite.

Na razvaljano tijesto rasporedimo nadjev jednakomjerno.

 

Rolanje štruce:

 

1. Olakšat će nam papir za pečenje jer jednostavno umjesto rukama rolajte s njim sve do kraja.

2. Gotovu štrucu prebacite u prozvan , premažite žumanjkom i pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva.

3. Ako radite 2 štruce onda ih lijepo posložite jednu do druge pa se neće imati mjesta toliko širiti u protvanu i neće se jako raspucati.

 

Moja je ispala rustikalna i jako fina.

Kad se dobro ohladi a najbolje je da odstoji kroz noć po želji ju posipajte sa malo šećera u prahu , narežite i uživajte.

Nadam se da ćete isprobat, vrijedi truda.

Naravno ako ne volite mak možete napraviti nadjev od oraha!

 

Komentari
Nema komentara. Budi prvi!
Pošalji svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar

Sastojci

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel