Filtriranje
hr en
0
U košarici(0)

Vaša košarica je prazna

Košarica je prazna. Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

0
Recepti

Preokrenuta torta s jabukama

Datum objave: 25.11.2020

Priprema

  1.  U posudi otopimo 2 žlice kokos ulja i 2 žlice kokos šećera dok se lagano ne karamelizira.
  2. Jabuke narežemo na tanke ploške .
  3. U posudu stavimo na dno papir za pečenje te po njemu poredamo jabuke da zatvorimo dno i posipamo mljevenim cimetom.
  4. Zatim ih prelijemo otopljenim preljevom 

 

   Biskvit:

  1. U posudi ižmikasmo jaje sa šećerom i dodamo začine, grčki jogurt i otopljeno kokos ulje.
  2. Brašno pomiješamo sa praškom za pecivo te sjedinimo sa mokrom sastojcima.
  3. Sada žlicom stavljamo dobivenu smjesu u kalup na jabuke , poravnamo odozgo i stavimo peći na 180 stupnjeva.
  4. Pečemo oko 45 minuta dok nam odozgor biskvit ne posmeđi.
  5. Sve zajedno pustimo da se ohladi i malo stegne te kalup preokrenemo na tanjur.
  6. Jabuke će se predivno karamelizirati sa kokos šećerom i cimetom.
  7. Kolač je ukusan i sočan, bezglutenski i zdrav.
  8. Dovoljno da ugrije dušu i tijelo!!
Komentari
Nema komentara. Budi prvi!
Pošalji svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar

Sastojci:

  • 2 jabuke
  • Preljev:
  • 2 žlice kokos ulja
  • 2 žlice kokos šećera
  • Cimet
  • Biskvit:
  • 100 g brašna
  • Pola praška za pecivo
  • Malo Kardamoma
  • 1 jaje
  • 150 g grčkog jogurta
  • 70 g kokos šećera
  • 50 g kokos ulja