Bezglutenska vege pinca

Bezglutenska vege pinca

Priprema
60'+
Složenost
Srednja
Tip jela
Deserti
Obrok
Međuobrok
Bez glutena
Bez glutena
Bez laktoze
Bez laktoze
Vegan
Vegan
Vegetarijanska
Vegetarijanska
Sastojci
Bezglutenska vege pinca
  • 500 g I' us univerzalne mješavine za pekarske proizvode bez glutena
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1 žličica Superfoods bio kurkume
  • 1 prstohvat Bigger is better himalajske soli
  • pola banane
  • 100 g Bigger is better kokosovog ulja
  • korica 1 limuna
  • korica 1 naranče
  • 1 žlica ruma
  • 5-6 žlica Encian bio kokosovog šećera
  • 1 šalica Alpro sojinog napitka ( ili bademovo, zobeno...)
  • 2 šake Bigger is better grožđica ili kandiranog voća
Priprema
Bezglutenska vege pinca
  • U zdjelicu stavite 400 g univerzalne mješavine za pekarske proizvode bez glutena, dodajte suhi kvasac, sol i kurkumu.
  • Otopite kokosovo ulje, izgnječite bananu, dodajte napitak od soje, kokosov šećer, koricu limuna i naranče.
  • U manju posudicu stavite grožđice i rum.
  • Tekuću mješavinu polagano umješajte u brašno i mjesite dok ne dobijete kompaktno tijesto (po potrebi dodajte ostatak brašna).
  • Prekrijte krpom i ostavite na toplo mjesto da se diže 2 sata.
  • Nakon 2 sata dodajte tijestu namočene grožđice i rum te premjesite tijesto. U slučaju da se tijesto lijepi dodajte malo brašna.
  • Oblikujte pincu i stavite na pleh i ostavite da se diže bar pola sata. Nakon toga zarežite pincu na tri dijela i stavite peći na 170 stupnjeva 30-40 minuta.
  • Nakon što je pinca gotova ostavite ju da se skroz ohladi u pećnici.
  • Po želji posipajte šećerom u prahu.
Postani član našeg kluba
  • 6-15% trajnog popusta
  • poklon uz svaku narudžbu
  • ekskluzivne ponude
  • prioritetna dostava
  • povoljnija dostava
  • 100kn poklon bon

saznaj više