Banana kolač s cimetom i đumbirom
Priprema
60'
Složenost
Srednja
Tip jela
Deserti
Obrok
Međuobrok

Bez laktoze

Vegan

Vegetarijanska
Sastojci
Banana kolač s cimetom i đumbirom
- 1 i pol šalica glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice Encian Sode bikarbone
- 1/2 žličice Encian Himalajske soli
- 1 žličica Superfoods Cejlonskog cimeta
- 1/2 žličice Superfoods Bio Đumbira
- Korica jedne naranče
- 3/4 šalice Encian Muscovado tamnog šećera
- 40 g Encian Bio Kokosovog ulja
- 2 jaja
- 1 šalica pirea od zrelih banana (2 banane)
- 1/2 šalice Alpro napitka od badema bez šećera
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 80 g kakao drobljena zrna + 1 žlica za posipanje
Priprema
Banana kolač s cimetom i đumbirom
- Zagrijte pećnicu na 180°C . Pripremite kalup u kojem ćete peći kolač. Ja sam koristila okrugli kalup za torte, manji, promjera 19 cm. Računajte da će vam kolač narasti za vrijeme pečenja, pa možete koristiti i klasični okrugli kalup za torte, koji je širi i plići. No, kolač uopće ne mora biti okrugao, možete upotrijebiti i četvrtasti kalup, onaj za kuglof ili pak smjesu možete rasporediti u kalupe za muffine.
- Pomiješajte suhe sastojke - brašno, prašak za pecivo, sodu, sol, cimet, đumbir, šećer i koricu naranče u velikoj zdjeli. Na laganoj vatri rastopite kokosovo ulje, pa ga u drugoj zdjeli pomiješajte s jajima, pireom od banana (izgnječite ih vilicom), bademovim mlijekom i ekstraktom vanilije.
- Napravite rupu na sredini suhih sastojaka pa ulijte mokre sastojke. Nježno miješajte silikonskom špatulom, dok se smjesa skoro ne izjednači. Zatim ubacite i drobljena zrna kakaa te još malo promiješajte.
- Kistom pokupite ostatak kokosovog ulja iz posude u kojoj ste ga rastopili pa namažite kalup po dnu i bočnim stranicama. Zatim kalup lagano i ravnomjerno pobrašnite (uz pomoć malog cjedila/sita). Preselite smjesu u kalup i izravnajte. Po vrhu pospite s još malo drobljenih zrna kakaa.
- Stavite u pećnicu i pecite otprilike 30-40 minuta. Kolač koji ima uži promjer, ali je viši, peći će se oko 40 minuta, a širem i nižem će vjerojatno biti dovoljno 30 minuta. U svakom slučaju, provjerite je li kolač gotov uz pomoć čačkalice - ubodite u sredinu, ako izvadite čistu čačkalicu, kolač je pečen.
- Kada ga izvadite iz pećnice, pustite da se skroz ohladi pa pospite šećerom u prahu.
- Savjet: Ako želite verziju bez jaja, nema problema. Jaja zamijenite još jednom izgnječenom bananom.
Korišteni proizvodi
14,99 kn(€ 1,99)19,99 kn(€ 2,65)
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:19,99 kn(€ 2,65)
19,99 kn(€ 2,65)
19,99 kn(€ 2,65)
14,99 kn(€ 1,99)19,99 kn(€ 2,65)
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:19,99 kn(€ 2,65)
Popularni recepti

Američke zobene palačinke
Priprema
45'
Složenost
Srednja
Vrsta jela
Slatko
Tip jela
Međuobrok

Borovnice i kokos se vole

Kus kus s povrćem i pinjolima
Priprema
60'
Složenost
Jednostavna
Vrsta jela
Glavna jela
Tip jela
Glavna jela

Rolice od povrća u rižinom papiru sa sojićima i prosom
Složenost
Srednja
Vrsta jela
Glavna jela
Tip jela
Glavna jela

Kelj s orašidima
Priprema
30'
Složenost
Jednostavna
Vrsta jela
Glavna jela
Tip jela
Glavna jela

Slatke kuglice od lana i kikiriki maslaca
Priprema
15'
Složenost
Jednostavna
Vrsta jela
Deserti
Tip jela
Desert i grickalice
Postani član našeg kluba
6-15% trajnog popusta poklon uz svaku narudžbu ekskluzivne ponude prioritetna dostava povoljnija dostava 100kn poklon bon