Koliko puta ste osjetili grižnju savjesti kada ste posegnuli za kupovnom majonezom iz trgovine? Ako ste i vi ljubitelj raznih umaka, u tom slučaju i majoneze, umjesto kupovne majoneze zašto ne iskoristiti najbolje i provjerene sastojke iz svojeg hladnjaka, uključujući i one najzdravije masnoće?
Drugim riječima, čvrsto predlažemo da napravite svoju vlastitu majonezu s organskim i 100% čistim kokosovim uljem dobiveno postupkom hladnog prešanja.
Priprema
- U blender dodajte žumanjke, senf, 1 čajnu žličicu svježeg soka od limuna pa miksajte na vrlo niskoj brzini.
- Polako dodajte ulje dok je blender još uvijek na niskoj brzini.
- Kada ulje bude dobro promiješano, dodajte preostali sok od limuna.
- Dodajte sol pa kušajte.
- Majonezu ulijte u staklenku i pohranite u hladnjak.
Sastojci
- 2 žumanjka
- 1 čajna žličica senfa
- 2 žličice svježeg soka od limuna
- ½ šalice maslinovog ulja
- ¾ šalice Encian Bio kokosovog ulja
- prstohvat Encian Himalajske soli