Filtriranje
hr en
0 0
Encian Recepti Namazi Domaći džem od bundeve i cimeta
Namazi

Domaći džem od bundeve i cimeta

11 minuta
Složena priprema
Datum objave: 19.06.2018
Bundeva osim što je kraljica jeseni, bogata je vitaminima i mineralima. Sjemenke, listovi i sok od bundeve pravo su nutritivno blago.

Postoji mnogo načina za iskoristiti bundevu, poput deserata, juha, salata, džema, smoothie napitaka i dr.
U nastavku pročitajte recept za pravu domaću, jesensku marmeladu koja će, ne sumnjamo, ove jeseni biti sastavni dio vaših doručaka i međuobroka. :) 

 

 

Priprema

  1. Dodajte sve sastojke u lonac, pokrijte i kuhajte oko 3-4 sata, miješajući svaki sat
  2. Jednom kada komadi bundeve omekšaju, stavite ih u blender i miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.
  3. Vratite ih natrag u lonac, promiješajte i kuhajte još 30-60 minuta.
  4. Džem pohranite u pripremljene staklenke.
  5. Čuvajte u hladnjaku 2-3 tjedna ili u zamrzivaču do 6 mjeseci.
Komentari
učitavam komentare...