Mak kocke s čokoladnim preljevom

Mak kocke s čokoladnim preljevom

Sastojci
Mak kocke s čokoladnim preljevom
  • 4 jaja
  • 150 g Encian Muscovado smeđeg šećera
  • 3 žlice Superfoods Bio kokosovog brašna
  • 130 ml Alpro napitka od zobi
  • 110 g Encian Bio kokosovog ulja
  • 250 g BIB maka (potrebno samljeti)
  • 1 prašak za pecivo
  • Prstohvat BIB Himalajske soli
  • Čokoladni preljev:
  • 100 ml vode
  • 4 vrhom pune žlice kakaa
  • 2 žlice Encian Muscovado smeđeg šećera
Priprema
Mak kocke s čokoladnim preljevom
  • Odvojite bjelanjke od žumanjaka, dodate prstohvat soli i umutite ih u čvrsti snijeg, nakon tog dodate smeđi šećer i nastavite 2 minute miksati na najjačoj brzini. Nakon tog dodate žumanjke, rastopljeno kokosovo ulje, mlijeko i mak i nastavite miksati još neke 2-3 minute i za kraj dodate kokosovo brašno i prašak za pecivo koje ste prethodono zajedno izmiješali. Miksate mikserom na srednje jakoj brzini još otprilike dvije minute. Smjesu prebacite u tepsiju za peenje na koju ste prethodno stavili papir za pečenje.
  • Peći na 180°C otprilike 30 minuta, iako nakon nekih 20 minuta počnite provjeravati, s obzirom na to da nisu sve pećnice iste.
  • Dok se kolač peče u međuvremenu pripremite preljev od čokolade. Navedene sastojke stavite u jednu posudicu i na pari otopite. Kada je smjesa postala jednolična nastavite kuhati preljev na pari još 2-3 minute uz stalno miješanje, te ga ostavite da se prohladi.
  • Kada je kolač gotov ostavite ga da se malo prohladi, te ga prelijte čokoladnim preljevom i stavite na hlađenje minimalno 2-3h, a nakon toga preostaje samo uživanje.
Postani član našeg kluba
  • 6-15% trajnog popusta
  • poklon uz svaku narudžbu
  • ekskluzivne ponude
  • prioritetna dostava
  • povoljnija dostava
  • 100kn poklon bon

saznaj više