Filtriranje
hr en
0 0
Encian Recepti Kolačići od limuna i kokosovog šećera
Recepti

Kolačići od limuna i kokosovog šećera

90 minuta
Datum objave: 20.12.2019

 

 

 

  1. U blender stavite kokos dok ne bude usitnjen na male komadiće. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, usitnjeni kokos, limunovu koricu, prašak za pecivo i himalajsku sol. U drugoj posudi mikserom napravite kremu od maslaca i jaja pa umiješajte limunov sok i vaniliju. Dobivene smjese umiješajte jednu u drugu pa postepeno dodajte suhe sastojke koje ste prethodno pomiješali. Kada se svi sastojci sjedine, stavite u hladnjak na sat vremena. Pećnicu zagrijte na 190 °C.
  2. Na brašnastoj podlozi, koristeći rezač za tijesto izrežite tijesto i posložite na papir za pečenje. Pecite 10-12 minuta dok se ne postigne svjetlo zlatna boja. Prije nanošenja glazure ostavite da se kolačići skroz ohlade.

Krema

  1. U mikseru miksajte sve sastojke za kremu dok ne postane glatka smjesa. Na kolačiće stavite dobivenu kremu i….dobar tek!
Komentari
Nema komentara. Budi prvi!
Pošalji svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar
  • 1 ¾ šalice+2 jušne žlice Superfoods Bio kokosovog brašna 
  • ¾ šalice isjeckanog kokosa
  • 1 žličica ribane limunove korice
  • ¾ čajne žličice praška za pecivo
  • ½ čajne žličice Encian Himalajske soli
  • ½ šalice ili 8 jušne žlice nezasoljenog maslaca na sobnoj temperaturi
  • ¾ šalice Encian Bio šećera kokosove palme  
  • 1 jaje
  • 1 jušna žlica svježe cijeđenog limunovog soka
  • 1 čajna žličica čistog ekstrakta vanilije

Krema od limuna i sira