Filtriranje
hr en
0
U košarici(0)

Vaša košarica je prazna

Košarica je prazna. Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

0
Recepti

Kolač s malinama i bademima

40 minuta
Složena priprema
Datum objave: 23.09.2020

Obožavam ukomponirati voće i puding u kolač jer sam sigurna da će biti jako ukusan i sočan , a uvijek se mogu poigrati raznim kombinacijama voća.

Ovaj kolač je bez glutena i bez jaja!

Priprema

1. Prvo skuhamo puding  po uputama na vrećici.

2. Zatim pravimo tijesto.

3. U posudu usipamo brašno i dodamo maslac sobne temperature, šećer te razmrvimo prstima i umijesimo tijesto.

Raspodijelimo ga na 2 dijela i ostavimo u hladnjak da se odmara 15 minuta.

4. Što se tiče kalupa možete koristiti bilo koji , ali meni je bio najzgodniji kalup za tortu i to promjera od 26 cm .

Pobrašnimo podlogu i krećemo lagano valjati tijesto.

Razvlačimo ga u krug dok se polako približimo željenoj veličini prebacimo ga u kalup i samo dodatno prstima do kraja formiramo do rubova, možemo čak malo rubove i podići.

5. Na tijesto ulijemo skuhani puding te na njega poslažemo maline ili neko drugo voće po želji i posipamo listićima badema.

Ja sam koristila smrznute maline.

6. Sada ostatak tijesta jednostavno ribamo na ribež odozgor tako da dobijemo mrvice i još posipamo listićima badema.

Pečemo na 180 stupnjeva oko 40 minuta.

Pustimo da se dobro ohladi , najbolje kroz noć i serviramo.

Možemo dodati šlag ili sladoled.

 

Kolač je izuzetno ukusan i sočan!

Isprobate i javite dojmovne. :)

 

Komentari
Nema komentara. Budi prvi!
Pošalji svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar
Zatvori