Knedle sa šljivama

Knedle sa šljivama

Sastojci
Knedle sa šljivama
  • Svježe šljive
  • 2 srednja krumpira
  • ½ šalice glatkog brašna
  • ½ šalice oštrog brašna
  • 4 žlice Encian kokosovog ulja za kuhanje i pečenje
  • Prstohvat Encian himalajske soli
  • 1 žlica Encian Muscovado tamnog šećera
  • 1 mala žličica Encian cejlonskog cimeta u prahu
  • 3 žlice Encian krušnih mrvica
  • 30 ml Alpro biljnog napitka po izboru
Priprema
Knedle sa šljivama
  • 1šljivama izvaditi koštice, dodati cimet i šećer i ostaviti da puste sok ( količina šljiva ovisi o količini knedlica; na jednu knedlu idu 2-3 šljive
  • 2krumpir oguliti, narezati na ploške i skuhati
  • 3dodati prstohvat soli, 30 ml mlijeka i gnječilicom za krumpir ili štapnim mikserom napraviti pire
  • 4u pire dodati brašno i 2 žlice kokosovog ulja
  • 5umijesiti glatko tijesto ( ako je previše „gnjecavo“ po potrebi dodati još oštrog brašna )
  • 6rukama uzimati tijesto za svaku knedlicu pojedinačno na način da se na dlanu napravi deblja „palačinkica“ na koju se zatim stave šljive i prekriju se krajevi kako bi šljive ostale unutra kao punjenje ( kod zatvaranja treba dobro utisnuti tijesto da se pri kuhanju ne otvori; pomaže ako se nakon zatvaranja svaka knedlica još malo provrti među dlanovima da dobijete kompaktnu zatvorenu kuglicu )
  • 7knedlice stavljati odmah u kipuću vodu i kuhati 10-15 min ovisno o veličini
  • 8na preostale 2 žlice kokosovog ulja prepržiti krušne mrvice dok malo ne potamne, a zatim preliti knedle i poslužiti toplo
Postani član našeg kluba
  • 6-15% trajnog popusta
  • poklon uz svaku narudžbu
  • ekskluzivne ponude
  • prioritetna dostava
  • povoljnija dostava
  • 100kn poklon bon

saznaj više