Datum objave:
19.06.2018
Tijekom detoksikacijske prehrane, izbjegavajte kiselu i toksičnu hranu kao što su: alkohol, šećer, žitarice, meso, mliječni proizvodi i kava, izbjegavajte sol i oslanjajte se na ove sastojke:
- Svježe povrće i zelje u sezoni
- Orašaste plodovi i sjemenke
- Zdrave masti (avokado, ekstra djevičansko maslinovo ulje, kokosovo ulje)
- Biljne začine
- Biljne čajeve
Ova alkalizirajuća zelena juha ima sve što je potrebno da se osjećate obnovljenima: hrpu hranjivih tvari, ukusan okus i živopisnu zelenu boju od kelja koji je prepun proteina, kalcija i antioksidansa.
Priprema
- U posudi zagrijte kokosovo ulje, dodajte luk, češnjak, nasjeckane šparoge, komorač i stabljike celera pa pržite 5 minuta na laganoj vatri.
- Dodajte povrtni temeljac i kuhajte dok ne zavrije pa pirjajte 5-7 minuta.
- Dodajte listove kelja, špinata i maknite s vatre.
- Sve ubacite u blender, dodajte sok od limete i miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte još temeljca, ovisno o teksturi koju želite postići.
- Servirajte toplo, dekorirano orašastim voćem i sjemenkama po želji.
Sastojci
- 1 svežanj nasjeckanih šparoga
- 1 mali luk
- Svježe nasjeckani listovi glavice kelja
- 1 komorač
- 1 šalica svježeg špinata
- 2 stabljike celera
- 1 1/2 šalice povrtnog temeljca
- 2 češnja češnjaka
- 1 jušna žlica Encian Bio Kokosovog ulja
- Sok od jedne limete
- Orašasto voće i sjemenke po želji, za dekoraciju