Filtriranje
hr en
0
U košarici(0)

Vaša košarica je prazna

Košarica je prazna. Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

0
Recepti

Jaffa keksi

Datum objave: 20.12.2019

Biskvit 

  1. Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva
  2. Umutiti snijeg od bjelanjaka (s malo soli)
  3. Kokosovo i zobeno brašno zajedno sa sodom sjediniti, žumanjke umutiti s kokosovim šećerom, dodati bademovo mlijeko, kokosovo ulje, zatim smjesu brašna i na kraju dodati bjelanjke i sve umutiti
  4. Smjesu izliti na pleh (obložen papirom za pečenje) i peći 15 minuta na 200 stupnjeva, kada je biskvit gotov, okruglim kalupima oblikovati keksiće.

Jaffa dio

  1. Zakuhati sok od naranče, dodati želatinu pomiješanu s malo hladne vode i cijelo vrijeme miješati na laganoj vatri
  2. Maknuti s vatre i miješati još par minuta, zatim taj sok dodati pudingu od vanilije, sve sjediniti i  prebaciti na pleh (obložen papirom za pečenje)
  3. Pustiti da se ohladi malo na sobnoj temperaturi, prebaciti u hladnjak na cca 45 min, kada se sve stislo s malim kalupima (manjim od keksiju) oblikovati krugove želea.

Čokoladna glazura

  1. Na pari otopiti tamnu čokoladu s kokosovim uljem, ostaviti da se ohladi
  2. Slijedi slaganje keksa, na sami keks stavite žele, a zatim glazuru od čokolade, držati ih u hladnjaku
Komentari
Nema komentara. Budi prvi!
Pošalji svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar
Zatvori