Datum objave:
02.12.2020
I ljeti i zimi Pizza je uvijek dobro došla!
Za nas definitivno idealan obrok , brzo spremljen i svaki put drugačiji.
Pizzu uvijek obogatite sa puno svježeg povrća te razno raznim dodacima poput badema, oraha, bučinog ulja i slično. Kombinacijama nema kraja!
Danas jedna gluten free šarena pizza puna boja i okusa.
- U posudu stavimo brašno, kvasac i sve suhe sastojke.
- Sada polako ulijevamo vodu i miješamo žlicom.
- Kada dobijemo lijepu mekanu masu prebacimo sve na podlogu za mijesiti i rukama uz dodavanje brašna po potrebi izradimo tijesto do kraja.
- Uvijek je bolje da je mekano nego jako tvrdo jer će nam pizza biti izdašnija i rahlija te kod oblikovanja lako dodamo još brašna. Sada naše tijesto prekrijemo krpom i ostavimo da se diže dok mu se volumen ne udvostruči.
- Ovo tijesto je tako podatno da ga možemo bez problema razvući rukama i oblikovati tako da sredinu stanjimo a rubove ostavimo malo zadebljane. Ako ne želite rukama ovaj posao odradite valjkom za razvijanje tijesta.
- Kad smo dobili željeni oblik ovisno o kalupu u kojem želimo peći slijedi završni dio a to je prebacivanje tijesta u kalup i slaganje namirnica po želji.
- Prvo stavimo umak koji smo dobili od pasirane rajčice , zatim gore naribamo sir po želji ili jednostavno natrgamo komadiće mozzarele.
- Gljive narežemo na tanke listiće kao i slatku svježu crvenu papriku koja daje jedan predivan svjež slatkasti okus.Dodamo malo kukuruza, svježe cherry rajčice , masline i sastojke koje volimo . Pustimo mašti na volju.
- Na kraju posipamo origanom .
- Stavljamo u vruću pećnicu na najjače i pečemo oko oko 10 minuta. Kada vidimo da se na tijestu prave mjehurići pizza je gotova.
- Ne brinite da će biti sirova jer ako se prepeče, tijesto će presušiti i nećemo dobiti onaj rezultat koji želimo.
- Uživajte, dobar tek!!
- 200 g univerzalne mješavine brašna bez glutena It's us
- Par žlica maslinovog ulja iii kokos ulja bez mirisa
- Malo himalajske soli
- Pola vrećice suhog kvasca
- Vode po potrebu da bismo umijesili mekano i podatni tijesto, od prilike oko 1,5 dcl
- Pasirana rajčica za umak
- Povrće po želji, mi smo koristili gljive, rajčice, kukuruz, masline, mladi špinat, bosiljak, crvenu svježu papriku.
- Suhi origano