Filtriranje
hr en
0
U košarici(0)

Vaša košarica je prazna

Košarica je prazna. Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

0
Recepti

Gluten free Pizza

45 minuta
Složena priprema
Datum objave: 02.12.2020

I ljeti i zimi Pizza je uvijek dobro došla!

Za nas definitivno idealan obrok , brzo spremljen i svaki put drugačiji.

Pizzu uvijek obogatite sa puno svježeg povrća te razno raznim dodacima poput badema, oraha, bučinog ulja i slično. Kombinacijama nema kraja!

Danas jedna gluten free šarena pizza puna boja i okusa.

 

 

  1. U posudu stavimo brašno, kvasac i sve suhe sastojke.
  2. Sada polako ulijevamo vodu i miješamo žlicom.
  3. Kada dobijemo lijepu mekanu masu prebacimo sve na podlogu za mijesiti i rukama uz dodavanje brašna po potrebi izradimo tijesto do kraja.
  4. Uvijek je bolje da je mekano nego jako tvrdo jer će nam pizza biti izdašnija i rahlija te kod oblikovanja lako dodamo još brašna. Sada naše tijesto prekrijemo krpom i ostavimo da se diže dok mu se volumen ne udvostruči.
  5. Ovo tijesto je tako podatno da ga možemo bez problema razvući rukama i oblikovati tako da sredinu stanjimo a rubove ostavimo malo zadebljane. Ako ne želite rukama ovaj posao odradite valjkom za razvijanje tijesta.
  6. Kad smo dobili željeni oblik ovisno o kalupu u kojem želimo peći slijedi završni dio a to je prebacivanje tijesta u kalup i slaganje namirnica po želji.
  7. Prvo stavimo umak koji smo dobili od pasirane rajčice , zatim gore naribamo sir po želji ili jednostavno natrgamo komadiće mozzarele.
  8. Gljive narežemo na tanke listiće kao i slatku svježu crvenu papriku koja daje jedan predivan svjež slatkasti okus.Dodamo malo kukuruza, svježe cherry rajčice , masline i sastojke koje volimo . Pustimo mašti na volju.
  9. Na kraju posipamo origanom .
  10. Stavljamo u vruću pećnicu na najjače i pečemo oko oko 10 minuta. Kada vidimo da se na tijestu prave mjehurići pizza je gotova.
  11. Ne brinite da će biti sirova jer ako se prepeče, tijesto će presušiti i nećemo dobiti onaj rezultat koji želimo.
  12. Uživajte, dobar tek!!

Komentari
Nema komentara. Budi prvi!
Pošalji svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar