Filtriranje
hr en
0
U košarici(0)

Vaša košarica je prazna

Košarica je prazna. Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

0
Glavna jela

Veganska uskršnja "šunka" i kuhana "jaja"

Vrlo složena priprema
Datum objave: 02.04.2021

Neizbježni Uskršnji klasik šunka i jaja - ovaj put predstavljamo u veganskoj alternativi. 

Priprema "šunke"

  1. u velikoj zdjeli izmiješati suhe sastojke ( brašna, kvasac, dimljena paprika, bosiljak i luk u prahu)
  2. u manjoj zdjeli izmiješati mokre sastojke ( ketchup, Worchester, voda, soja sos )
  3. mokre sastojke dodati suhim sastojcima, dobro izmiješati i zamijesiti kao tijesto ( tijesto će na nekim mjestima biti konzistencije gume i to je potpuno normalno budući se radi o čistom glutenu )
  4. oblikovati dobiveno tijesto u oblik pečenke/štruce i dobro umotati u plastičnu foliju ( dva puta kako bi se spriječilo odmatanje pri kuhanju )
  5. zakuhati temeljac i uroniti "šunku", kuhati na najslabijoj vatri ( ili najnižoj temperaturi kod kuhanja na struju i/ili indukciju )
  6. pustiti da se ohladi u vodi u kojoj se kuhala "šunka

Priprema kruha

  1. Izmiješati suhe sastojke, a zatim dodati mokre ( u slučaju da se koristi svježi kvasac, potrebno ga je prethodno pomiješati sa malo Muscovado šećera i zobenog brašna 
  2. dobro zamijesiti tijesto i pustiti da odmori minimalno 2 sata ( može se napraviti i prethodnu večer i ostaviti preko noći, neće se pokvariti )

Priprema "jaja" - bjelanjak

  1. Mlijeko dovesti do vrenja, dodati sol, ukuhati agar agar i miješati 2-3 min
  2. Smjesu uliti u kalupe za jaja i staviti u hladnjak na minimalno 2 sata
  3. Kada se bjelanjak ohladi i stisne može se izdubsti nožićem kako bi se napravilo mjesta za žutanjak

Priprema "jaja" - žutanjak

  1. sve sastojke izblendati da dobijete gusti namaz
  2. namazom puniti bjelanjke koji su se prethodno stvrdnuli u polovice

Komentari
Nema komentara. Budi prvi!
Pošalji svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar
  • Sastojci za šunku:
  • 250 g glutenskog brašna ( pšenični gluten )
  • 50 g Encian zobenog brašna
  • 30 g nutritivnog kvasca
  • 1 žlica dimljene crvene paprike
  • 1 žlica sušenog bosiljka
  • 1 žlica luka u prahu
  • 1 žlica ketchup-a ( opcionalno: sos od rajčice )
  • 2 žlice veganskog Worcherster umaka ( opcionalno: Teryaki )
  • 375 ml vruće vode
  • 125 ml soja sosa
  • 1 l povrtnog temeljca ( opcionalno: 1 l vode u koju ste ukuhali povrtnu kocku za juhu )
  • Sastojci za kruh:
  • 500 g Encian zobenog brašna
  • 1 svježi kvasac ( ili 2 pakiranja suhog kvasca )
  • 1 dcl mineralne vode
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 3 žlice Encian jabučnog octa
  • ½ žličice Encian himalajske soli
  • Sastojci za „jaja“- bjelanjak:
  • 2 dcl Alpro napitka od badema
  • 2 žličice agar agar praha
  • Prstohvat Encian himalajske soli
  • Sastojci za „jaja“- žutanjak:
  • 100 g kuhanog slanutka ( može i konzervirani )
  • 1-2 režnja svježeg češnjaka
  • 1 žlica Encian kurkume
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • prstohvat chillija u prahu ( opcionalno: kajenski papar )
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel