Filtriranje
hr en
0
U košarici(0)

Vaša košarica je prazna

Košarica je prazna. Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

0
Glavna jela

Ljetna carbonara

20 minuta
Jednostavna priprema
Datum objave: 02.07.2020

Priprema

1. U posudu ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo sitno narezani češnjak i špinat te pustimo nakratko da povene.

2. Jaja izradimo vilicom začinimo i naribamo sir ili jednostavno dodamo parmezan.

3. Sada našu smjesu dodamo špinatu i promiješamo te istisnemo malo limunovog soka.

4. Špagete skuhamo po uputi na vrećici.

5. Ocijedimo ali ostavimo samo  malo vode, ne puno te u vrelu tjesteninu ulijemo smjesu od jaja, sira i špinata.

6. Sve zajedno dobro izokrenemo i promiješamo te brzo poklopimo.

Vrelina sukanih špageta biti će dovoljna da nam se jaja termički obrade taman koliko treba i sir rastopi.

Kad bi radili na  drugačiji način jaja bi koagulirala.

Umak na tjestenini mora biti svilen i gladak.

Sve zajedno pustimo tako da stoji poklopljeno oko 10 do 15 minuta , te povremeno samo lagano protresemo posudu.

Serviramo u posudice posipamo sviježim origanom ili nekim drugim začinskim biljem i uživamo u ukusnom i brzo spravljenom obroku.

 

 

Komentari
Nema komentara. Budi prvi!
Pošalji svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar
Zatvori