Filtriranje
hr en
0 0
Encian Recepti Desert i grickalice Magično ukusni krekeri i grissini od kokosovog brašna
Desert i grickalice

Magično ukusni krekeri i grissini od kokosovog brašna

9 minuta
Jednostavna priprema
Datum objave: 19.06.2018

Ponekad jedino krekeri mogu zadovoljiti našu potrebu za nečim hrskavim. Sa samo nekoliko sastojaka dobiti ćete super zdrave grickalice i savršen način za uvrstiti bezglutenske grickalice u vašu prehranu.

Krekeri od kokosovog brašna bogati su vlaknima i čine čudesno zadovoljavajući snack kada su upareni s omiljenim nam umacima dok su grissini savršena pratnja svakoj zdjelici juhe ili salate. Uvjerite se! :) 

 

 

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. U srednjoj zdjeli pomiješajte kokosovo brašno, lanene sjemenke i sol.
  3. U maloj zdjeli dodajte rastopljeno kokosovo ulje i napitak od kokosa te pomiješajte.
  4. Ulijte tekuće sastojke u suhe i dobro promiješajte. Smjesa će se postupno pretvoriti u tijesto.
  5. Oblikujte tijesto u kuglu i stavite na komad papira veličine kalupa za pečenje.
  6. Tijesto izravnajte rukama u kvadrate.
  7. Pokrijte tijesto s drugim papirnim za pečenje i valjakom stanjite na debljinu koju želite.
  8. Koristeći ravnalo i oštar nož ili pizza rezač, izrežite tijesto u krekere, a dio tijesta odvojite za grissine.
  9. Krekere prenesite na lim za pečenje.
  10. Preostalo tijesto, oblikujte u obliku olovke za grissine i stavite na ploču za pečenje s krekerima.
  11. Pecite odprilike 10 minuta ili po potrebi do kada rubovi krekera i grissina poprime zlatno smeđu boju.
  12. Poslužite ih s umacima, juhama, salatama ili same kao međuobrok.
Komentari
Nema komentara. Budi prvi!
Pošalji svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar