- Encian
- Recepti
- Desert i grickalice
- Magično ukusni krekeri i grissini od kokosovog brašna
Desert i grickalice
Magično ukusni krekeri i grissini od kokosovog brašna
9 minuta

Datum objave:
19.06.2018
Ponekad jedino krekeri mogu zadovoljiti našu potrebu za nečim hrskavim. Sa samo nekoliko sastojaka dobiti ćete super zdrave grickalice i savršen način za uvrstiti bezglutenske grickalice u vašu prehranu.
Krekeri od kokosovog brašna bogati su vlaknima i čine čudesno zadovoljavajući snack kada su upareni s omiljenim nam umacima dok su grissini savršena pratnja svakoj zdjelici juhe ili salate. Uvjerite se! :)
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- U srednjoj zdjeli pomiješajte kokosovo brašno, lanene sjemenke i sol.
- U maloj zdjeli dodajte rastopljeno kokosovo ulje i napitak od kokosa te pomiješajte.
- Ulijte tekuće sastojke u suhe i dobro promiješajte. Smjesa će se postupno pretvoriti u tijesto.
- Oblikujte tijesto u kuglu i stavite na komad papira veličine kalupa za pečenje.
- Tijesto izravnajte rukama u kvadrate.
- Pokrijte tijesto s drugim papirnim za pečenje i valjakom stanjite na debljinu koju želite.
- Koristeći ravnalo i oštar nož ili pizza rezač, izrežite tijesto u krekere, a dio tijesta odvojite za grissine.
- Krekere prenesite na lim za pečenje.
- Preostalo tijesto, oblikujte u obliku olovke za grissine i stavite na ploču za pečenje s krekerima.
- Pecite odprilike 10 minuta ili po potrebi do kada rubovi krekera i grissina poprime zlatno smeđu boju.
- Poslužite ih s umacima, juhama, salatama ili same kao međuobrok.
Sastojci
- ½ šalice Superfoods Bio kokosovog brašna
- ¼ šalice lanenih sjemenki
- ½ čajne žličice Encian Himalajske soli
- ¼ šalice Encian Bio kokosovog ulja
- ½ šalice Alpro napitka od kokosa