Čokoladni tart s moussom od avokada

Čokoladni tart s moussom od avokada

Sastojci
Čokoladni tart s moussom od avokada
  • Za podlogu:
  • 20 tak očišćenih datulja
  • 170 g mljevenih orašastih plodova (ja sam koristila kombinaciju lješnjaka, oraha i badema)
  • Za mousse:
  • 2 zrela avokada
  • 4 žlice meda
  • 25 g kakaa
  • Prstohvat himalajske soli
  • 1 žličica Kokosovog ulja
Priprema
Čokoladni tart s moussom od avokada
  • Datulje namočite u vrućoj vodi 15 - 20 minuta. U posudu za blendanje stavite orašaste plodove i datulje, dodajte i 2 – 3 žlice vode u kojoj su se datulje namakale, te blendajte do ujednačene smjese. Ukoliko nemate blender i štapni mikser jako dobro posluži za pripremu.
  • Pripremljenu smjesu utisnite u kalup za tart. U ovom slučaju radi se o malom kalupu, veličine 18cm. Pripremljenu podlogu stavite u zamrzivač na minimalno sat vremena.
  • Za pripremu moussea potrebno je prvo očistiti avokado i narezati ga na manje kockice. Sve sastojke stavite u posudu za blendanje i blendate do lijepe kremaste teksture.
  • Nakon sat vremena podlogu izvadite iz zamrzivača, premažete ju čokoladnim moussom od avokada, po želji možete posuti tostiranim grubo sjeckanim lješnjacima.
  • Tart stavite u hladnjak na hlađenje i nakon sat vremena uživajte u finoj poslastici bez pečenja.
Postani član našeg kluba
  • 6-15% trajnog popusta
  • poklon uz svaku narudžbu
  • ekskluzivne ponude
  • prioritetna dostava
  • povoljnija dostava
  • 100kn poklon bon

saznaj više