Čokoladni tart s moussom od avokada
Sastojci
Čokoladni tart s moussom od avokada
- Za podlogu:
- 20 tak očišćenih datulja
- 170 g mljevenih orašastih plodova (ja sam koristila kombinaciju lješnjaka, oraha i badema)
- Za mousse:
- 2 zrela avokada
- 4 žlice meda
- 25 g kakaa
- Prstohvat himalajske soli
- 1 žličica Kokosovog ulja
Priprema
Čokoladni tart s moussom od avokada
- Datulje namočite u vrućoj vodi 15 - 20 minuta. U posudu za blendanje stavite orašaste plodove i datulje, dodajte i 2 – 3 žlice vode u kojoj su se datulje namakale, te blendajte do ujednačene smjese. Ukoliko nemate blender i štapni mikser jako dobro posluži za pripremu.
- Pripremljenu smjesu utisnite u kalup za tart. U ovom slučaju radi se o malom kalupu, veličine 18cm. Pripremljenu podlogu stavite u zamrzivač na minimalno sat vremena.
- Za pripremu moussea potrebno je prvo očistiti avokado i narezati ga na manje kockice. Sve sastojke stavite u posudu za blendanje i blendate do lijepe kremaste teksture.
- Nakon sat vremena podlogu izvadite iz zamrzivača, premažete ju čokoladnim moussom od avokada, po želji možete posuti tostiranim grubo sjeckanim lješnjacima.
- Tart stavite u hladnjak na hlađenje i nakon sat vremena uživajte u finoj poslastici bez pečenja.
Popularni recepti

Američke zobene palačinke
Priprema
45'
Složenost
Srednja
Vrsta jela
Slatko
Tip jela
Međuobrok

Borovnice i kokos se vole

Kus kus s povrćem i pinjolima
Priprema
60'
Složenost
Jednostavna
Vrsta jela
Glavna jela
Tip jela
Glavna jela

Rolice od povrća u rižinom papiru sa sojićima i prosom
Složenost
Srednja
Vrsta jela
Glavna jela
Tip jela
Glavna jela

Kelj s orašidima
Priprema
30'
Složenost
Jednostavna
Vrsta jela
Glavna jela
Tip jela
Glavna jela

Slatke kuglice od lana i kikiriki maslaca
Priprema
15'
Složenost
Jednostavna
Vrsta jela
Deserti
Tip jela
Desert i grickalice
Postani član našeg kluba
6-15% trajnog popusta poklon uz svaku narudžbu ekskluzivne ponude prioritetna dostava povoljnija dostava 100kn poklon bon