Datum objave:
18.04.2019
Kremasta, ukusna, slatka… ma za prste polizati! Jeste li za nešto zdraviju verziju popularne torte od sira? Otkrijte kako je Encianova ekipa radi.
Priprema
- Sve sastojke za podlogu sameljite i utisnite u kalup za torte.
- Kalup za torte namažite kokosovim uljem kako se podloga i krema ne bi zalijepile.
- Sve sastojke za kremu stavite u zdjelu i dobro izmiksajte.
- Stavite kremu na podlogu od keksa.
- Pecite u pećnici 40-ak minuta na 180 stupnjeva
- Izvadite iz pećnice. Krema još neće biti konzistentna.
- Tortu dobro ohladite kako bi krema očvrsnula (2-3 sata).
Dobar tek!
Sastojci
- ZA PODLOGU:
- Šalica zobenih pahuljica
- ½ šalice oraha ili drugih orašastih plodova
- 3 žlice muscovado šećera
- 8 datulja
- 5 žlica otopljenog kokosovog ulja
- KREMA:
- 500 g svježeg kremastog sira
- 500 g sojinog deserta od vanilije
- 2 žlice meda
- Sok od pola crvene naranče
- 4 žlice gustina
- Čajna žličica ekstrakta od vanilije